Gevarieerd en vol programma tijdens kerstmarkt in Geesteren

03-12-2019 om 00:00 uur

Zondag 8 december zal de jaarlijkse kerstmarkt in het centrum van Geesteren weer plaatsvinden van 12.00 uur tot 17.00 uur. Met het diverse aanbod aan koopwaar en de vele activiteiten op het programma is de kerstmarkt een trekpleister voor jong en oud. Tevens is er weer een prima verbinding, middels een treintje, met Tuincentrum Heerdink die deze dag geopend is. 
 
Meer dan honderd kraampjes 
Ook dit jaar kan elke bezoeker genieten van de vele proeverijen en verrassende kramen. De kraampjes staan aan de Dorpsstraat, vanaf fabriekswinkel Ten Cate tot Hamer Schoenen - Casual, en aan de Vriezenveenseweg tot de Aloysiusschool. Naast het unieke aanbod van koopwaar is het tevens de moeite waard om langs te komen voor de diverse versnaperingen uit alle windstreken: eigen likeur van de Geesterse molen, live cooking van Ribhouse Texas en de BBQ Tukkers, Geesterse wijn van wijngaard Adebaer, ambachtelijke poffertjes en wafels van ’t Wafelhuisje, Spaanse lekkernijen van Charlie Churros, heerlijk vers gebrande koffies van de mobiele koffiebar, Duitse curryworst van de Broad Kroam en nog veel meer lekkere versnaperingen. 
 
Voor jong en oud 
In het kerstcircus kunnen kinderen zich uitleven als een circusartiest in verschillende circusdisciplines, zoals jongleren, éénwielen, enzovoorts. Ook kunnen kinderen zich laten schminken en is er in de bieb de mogelijkheid om te knutselen. Men kan genieten van diverse demonstraties zoals icecarving en het besturen van radiografische luchtballonnen. Een herderin zal zich samen met haar ezel en schapen tussen het publiek mengen. Daarnaast zal de Kerstman DJ op zijn muziekfiets vrolijk tussen het publiek fietsen en voor de nodige sfeer zorgen. Verder zijn er optredens van het Shantykoor en het jeugdorkest. Kortom, er is volop vertier voor jong en oud! 
 
Levende kerststal 
Na het succes van voorgaande jaren zal de levende kerststal ook dit jaar weer een trekpleister zijn op de kerstmarkt. In de mooi versierde St. Pancratius kunnen de bezoekers genieten van een fraai schouwspel dat wordt uitgevoerd door kinderen van de Aloysiusschool en BSO De Bengels. Maria, Jozef en kindje Jezus brengen het oude kerstverhaal tot leven. Dit wordt omlijst door engelen, herders en dieren. 
Buiten kan men luisteren naar de Midwinterhoornblazers en de Hoornblazers die hun klanken voortbrengen. Dit alles maakt de kerstsfeer compleet op de bomvolle kerstmarkt. 
 
Après Ski Party 
Uiteraard trappen we op zaterdag 7 december weer af voor de jeugd met een Après Ski Party in de grote feesttent op het terrein van Café Zaal Kottink.

Bron: Activiteitenvereniging Geesteren

Het weer

zondag 23 juni

22.9°

Ochtend 13.4°
Avond 21.4°
Nacht 14.8°
Min. 11.8°
Max. 23.3°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin