Sfeervolle winterklanken verwarmen Sjouwtocht

14-12-2018 om 00:00 uur

Afgelopen vrijdagavond hebben meer dan 500 wandelaars in Geesteren de jaarlijkse Sjouwtocht gelopen, een wandeltocht in de avonduren waarbij men werd begeleidt door het geluid van de midwinterhoorn.
De start was tussen 16.30 en 18.30 bij het dorpshuis Erve Kampboer. Daar werden de wandelaars  met kerstliederen ontvangen door live muziek van zanggroep For You.
Eenmaal ingeschreven kon de tocht beginnen. Wandelend buiten  de bebouwde kom valt het pas echt op hoe donker het daar is. Gelukkig was de gehele route voorzien van fakkels en hadden aanwonenden  goed gehoor gegeven aan de oproep om vuurkorven buiten te zetten. Ook waren verschillende boerderijen mooi verlicht. De weg was dus makkelijk te volgen. Onderweg kwam men onder andere blazers tegen van de midwinterhoornblaasgroepen uit Geesteren, Tubbergen en Uelsen/Wilsum. Ook de jeugdblazers waren goed vertegenwoordigt.  Bij elke blaasgroep stond een vuurkorf zodat de wandelaars  hun handen konden warmen en een praatje maken. Waar je op de route ook liep, overal waren de donker sonore klanken van de midwinterhoorns te horen.
Jachthoornblazers ’t Huyeren was ook van de partij. Zij stonden boven op de Geesterense es en waren van verre te horen. Vele muzikale jachttableaus zijn daar de revue gepasseerd.
De route liep ook langs TMZ Erve Mensman en daar was het koor Cantare aanwezig. Zij brachten de wandelaars en bewoners helemaal in de juiste kerststemming met hun muzikale klanken. De laatste kilometer naar het eindpunt was dan ook zo gelopen. Daar stonden allerlei standjes waar men de kortingsbonnen kon gebruiken om wat lekkers te eten en/of drinken, om vervolgens de avond binnen in het dorpshuis af te sluiten met een drankje of koffie.
De AVG, Midwinterhoornblazers Geesteren en Erve Kampboer willen iedereen bedanken die deze avond tot een succes heeft helpen maken en dan vooral alle wandelaars voor hun grote opkomst. Volgend jaar is er zeker weer een nieuwe editie en dan hoopt men iedereen weer terug te zien.

Bron: Activiteitenvereniging Geesteren

Het weer

woensdag 17 juli

19.0°

Ochtend 15.0°
Avond 20.9°
Nacht 15.7°
Min. 14.0°
Max. 21.0°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin