Terugkijken op vier grandioze dagen kermis

04-06-2019 om 00:00 uur

Het eerste weekend van juni staat traditiegetrouw in het teken van de kermis, maar duurde dit jaar vier in plaats van drie dagen, omdat Hemelvaartsdag dit jaar op 30 mei viel. 

Voorafgaand aan het kermisweekend was er net zoals voorgaande jaren een wandel-3-daagse. De deelnemers konden kiezen uit routes van 3, 5 en 10 km. Met bijna 250 deelnemers was er een goede opkomst. 

Op donderdag, Hemelvaartsdag, opende de kermis om 14.00 uur en dit was de aftrap van vier grandioze dagen. Verspreid over de dag kwamen mensen na het “dauwtrappen” een kijkje nemen op het dorp.

Traditionele bedrijvenuurtje

Op de vrijdagmiddag was de seniorenbingo nieuw toegevoegd aan het programma. De traditionele bingo op Koningsdag heeft een vervolg gekregen in het kermisweekend om zo de ouderen meer te betrekken bij dit weekend. Dit was een succes en zal ook volgend jaar weer op het programma staan. Om 16.00 uur begon het traditionele bedrijvenuurtje waarbij de lokale ondernemers en winkeliers samen met hun personeel het kermisweekend inluiden. Een geslaagde middag gezien de grote opkomst. ’s Avonds positioneerde DJ Rick Tibbe zich achter de knoppen om onder andere zijn eigen gemaakte muziek te draaien. Een drukbezochte en geslaagde avond. 

Gouden Kermisticket

Zaterdagochtend was de jaarlijkse rommelmarkt waar velen een bezoek aan hebben gebracht. ’s Middags stond ‘Geesteren Got Talent’ op het programma waar het aan talent niet ontbrak. De 1eprijs ging naar Tess en Femm Telgenhof Oude Koehorst. Zij wonnen een ‘Gouden Kermisticket’: een dag lang gratis in alle draaiende kermisattracties. De 2eprijs ging naar Iris Wesselink, Noor Wesselink, Pien Weghorst, Fiep Rikhof en Luuk Wesselink, en de 3eprijs ging naar de winnaars van vorig jaar: Sophie en Boet Kreuwel. ’s Avonds trad de band ‘Stageline’ op, vanaf het open air podium bij Zaal Kottink. Van Michael Jackson en Guns ‘n Roses via Hazes naar Queen. Van Guus Meeuwis tot Je Broer en via AC/DC door naar 90’s happy hardcore. Muziek voor iedereen waardoor de stemming er goed in zat.

Van jong tot oud

De zondag was met ruim 30 graden één van de warmste kermisdagen die Geesteren gekend heeft. Dat mocht de pret echter niet drukken, in tegenstelling zelfs. Er werd volop genoten van het mooie weer en de goede sfeer op de kermis. Door ’t Oale Brik werd deze dag weer een oldtimerdag georganiseerd. ’s Middags was het de beurt aan de kampioenen van het afgelopen jaar om het podium te betreden en een applaus in ontvangst te nemen van het publiek voor hun prestaties. De zondag bleef daarna nog lang gezellig met bezoekers van alle leeftijden die zo het weekend goed afsloten.

Bron: Activiteitenvereniging Geesteren

Het weer

zondag 21 april

9.3°

Ochtend 2.6°
Avond 7.6°
Nacht 3.9°
Min. 1.9°
Max. 9.8°

Zon op: 04:21 uur
Zon onder: 18:41 uur

Meer weer

Gebruikerslogin