Volop activiteiten de komende tijd in Geesteren

22-10-2015 om 19:05 uur

Er staan weer diverse activiteiten in de maand november en december op het programma in Geesteren. De verschillende commissies binnen de Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) zijn dan ook alweer volop in beweging om invulling te geven aan deze aankomende evenementen in het dorp. Met de jaarlijkse intocht van Sinterklaas wordt afgetrapt, waarna met de Après-ski party en Kerstmarkt Geesteren de feestelijkheden voortgezet zullen worden. Daarna een heuse primeur voor Geesteren, tijdens de donkere dagen voor Kerst: de Twentse Midwinterhoornwandeling.
Intocht Sinterklaas
Ook dit jaar zal Sinterklaas weer een bezoek brengen aan de kinderen in Geesteren. De goedheiligman komt ditmaal aan op zondag 15 november (15.00 uur). Vanaf bakkerij De Kraai (in de Dorpsstraat) worden de Sint en zijn pieten onder de muzikale klanken van muziekvereniging St. Cecillia binnengereden richting het Noaberplein bij Erve Kampboer. Hier zal de goedheiligman ontvangen worden door de Prins en Adjudant van Geesteren en zal hij een toespraak houden voor alle aanwezige kinderen en ouders. Vooraf is er voor de kinderen van de kinderopvang, peuterspeelzaal en de groepen 1 t/m 5 van de basisschool een kleurwedstrijd. Koopdorp Geesteren biedt na de toespraak van Sinterklaas alle kinderen een versnapering aan.
Après-ski party en Kerstmarkt Geesteren
De jaarlijkse kerstmarkt wordt dit jaar gehouden op 13 december 2015. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement kan elke bezoeker genieten van de vele proeverijen en diverse optredens. De kraampjes staan vanaf de Dorpsstraat tot aan de Erve Kampboer, waar allerlei originele cadeaus en ambachtelijk lekkernijen worden aangeboden. Op dit moment zijn er al veel aanmeldingen voor het huren van een kraam, maar wie nog een kraam wil huren kan zich aanmelden bij Wendy Roelofs (avgwendy@gmail.com). Op zaterdag 12 december is er voor de jeugd een grote Après-ski Party in de feesttent op het terrein van Jan en Marga Kottink.
Twentse Midwinterhoornwandeling
Op zondag 20 december worden in Geesteren duizenden wandelaars verwacht. De midwinterhoornblaasgroep Geesteren heeft dit jaar namelijk de eer om de 32e Twentse Midwinterhoornwandeling te mogen organiseren in samenwerking met de AVG. Op dit moment hebben zich al 26 blaasgroepen aangemeld die de deelnemers via een mooie wandelroute over de Geesterense essen en erven kunnen beluisteren. Er zijn drietal prachtige routes uitgezet van 2,5 km, 5 km en 10 km die de wandelaars langs tal van blaaspunten en fraaie landschappen voeren.

Bron: Activiteitenvereniging Geesteren

Het weer

zondag 23 juni

23.5°

Ochtend 13.4°
Avond 21.1°
Nacht 14.8°
Min. 11.8°
Max. 23.5°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin