Waardige Gemeentelijke Dodenherdenking in Geesteren

05-05-2016 om 14:49 uur

In het centrum van Geesteren, rondom een door leden van de AVG gemaakt fakkel-symbool zijn vanavond kransen gelegd in het kader van de gemeentelijke dodenherdenking om de gevallenen van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.
De plechtigheid begon met een samenkomst in de kerk, waarbij werd gesproken door Paul Falkmann, pastor Jacqueline Meupelenberg, Karina Wesselink-Leus, Lotte Oude Nijhuis, Margreeth Sand en Leo Stamsnieder. Het koor Cantare zong een aantal liederen. Solo’s waren er van André Krone en Carla Stamsnieder-Wermelink.
In haar overweging stond pastor Meupelenberg niet alleen stil bij het herdenken van diegenen die hun leven verloren, maar riep zij eveneens op tot bezinning in het heden en de toekomst. Ook riep ze op te leren van het verleden. “Vrede en vrijheid, we moeten ervoor blijven strijden. Dit kan alleen wanneer we ze samen maken en omarmen. Wanneer we daadwerkelijk bereid zijn om in vriendschap en verbondenheid met elkaar te leven. Vrede is immers meer dan de handtekening onder een akkoord of verdrag. Het is meer dan je afvragen wat goed is voor jezelf, je gezin, je familie, je eigen dorp of stad. Vrede is elkaar vinden, over alle grenzen heen. Beseffen dat we met 7 miljard mensen op deze wereldbol leven. Beseffen dat we van elkaar verschillen. Dat de waarheid die voor ons geldt, niet voor de ander hoeft te gelden. Dat we het met elkaar moeten uithouden.”
Op het kerkplein volgde om 20.00 uur, na het spelen van trompetsignaal de Last Post door Ruben Oude Avenhuis namens de muziekvereninging St. Caecilia, de gebruikelijke 2 minuten stilte.
Kransleggingen
De kranslegging namens de gemeente Tubbergen werd gedaan door burgemeester Mervyn Stegers en wethouder Roy de Witte. Eerstgenoemde hield eveneens een toespraak. Voor de Samtgemeide Uelsen legden burgemeester Herbert Koers en Mevrouw Gomme een krans. Hierna legden namens Dorpsbelang Geesteren, Herman Huis in ’t Veld en Mireille Westerhof een krans. De laatste krans werd gelegd door de kinderen van de St. Aloysius-school uit Geesteren. Verschillende Geesterense kinderen waren nadrukkelijk bij deze herdenking betrokken. Zij legden bloemen bij de kransen, net als anderen die hiervoor na de plechtigheden de gelegenheid kregen.
Ter afsluiting van de gemeentelijke dodenherdenking werd iedereen door Leo Stamsnieder uitgenodigd om gezamenlijk een kop koffie bij Zaal Kottink te gaan drinken. Hier werd door vele mensen gehoor aan gegeven. De herdenkingsplechtigheid werd ondersteund door muziekvereniging St. Caecilia.

Bron: Activiteitenvereniging Geesteren

Het weer

woensdag 17 juli

19.0°

Ochtend 15.7°
Avond 20.9°
Nacht 15.7°
Min. 14.0°
Max. 21.1°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin