Essenkracht bevraagt over duurzaamheid

22-10-2018 om 13:31 uur

Beste dorpsgenoot,

Vanuit Essenkracht (zie www.essenkracht.nl) sturen wij dit bericht. In samenwerking met de dorpsraad en/of Mijn Dorp werken alle kernen samen aan lokale leefbaarheid. Dit doen wij o.a. via duurzame energieprojecten. Hiermee kunnen wij lokaal geld verdienen dat we ook weer kunnen inzetten voor lokale projecten, zoals bijvoorbeeld bijdragen in kulturhusen, sportvoorzieningen, lokale zorgprojecten. Alles om de leefbaarheid in onze dorpen op de lange termijn in stand te houden.

Via de onderstaande link verzoeken wij jullie om deel te nemen aan de enquête. Via deze enquête halen wij in alle dorpen de belangstelling om deel te nemen in onze projecten op. Zo ontstaat voor ons een groep enthousiaste dorpsgenoten waarmee wij in de toekomst kunnen blijven communiceren over onze projecten en de deelname mogelijkheden hierin. Tevens willen iedereen op de hoogte houden van de projecten en de gelden die wij kunnen verdelen door samen mooie projecten te realiseren. Hierbij kun je denken aan het samen zonnepanelen leggen op grote daken (bijvoorbeeld agrarische schuren of bedrijfspanden), zonnevelden of misschien in de toekomst ook andere vormen van duurzame energieopwekking. Uiteraard beginnen wij bij daken, omdat dit iets is dat we snel kunnen doen. Hiervoor hebben wij een eerste dak, maar uiteraard willen wij graag meer eigenaren van daken leren kennen om dit project vaker te herhalen. Tevens zijn wij aan het kijken naar geschikte locaties voor zonnevelden. Immers kunnen we alleen door zonnepanelen op de daken de energietransitie niet realiseren.

 U als inwoner van de gemeente Tubbergen willen wij helpen om mee te doen in dit soort projecten. Hier zijn verschillende vormen van participatie voor te bedenken. Indien u de enquête invult houden wij u op de hoogte. Daarom nogmaals het verzoek: vul de enquête in en werk met ons samen aan duurzame en leefbare dorpen voor de toekomst!

Klik hier voor de enquête

(Omdat wij u graag willen bedanken voor uw deelname wordt onder de deelnemers een prijs verloot.
U maakt kans op: een pakket streekproducten, een bioscoopbon of een voetbalshirt van FC Twente)

 

Het weer

zaterdag 2 maart

11.4°

Ochtend 8.1°
Avond 10.4°
Nacht 8.5°
Min. 7.1°
Max. 12.6°

Zon op: 06:16 uur
Zon onder: 17:13 uur

Meer weer

Gebruikerslogin