Het is gelukt, 55% buitengebied kiest voor glasvezel

20-10-2015 om 11:21 uur

De plattelandsbewoners van Tubbergen krijgt glasvezel! Ruim 55% van de inwoners heeft zich nu al aangemeld voor een abonnement.

Minimaal 50% deelname was nodig om glasvezel te kunnen aanleggen. Pas de laatste weken nam het aantal aanmeldingen flink toe en veel mensen stelden het besluit uit tot het laatste moment. Hierdoor was het lang spannend of het benodigde aantal aanmeldingen gehaald zou worden. Tubbergen is de eerste gemeente waar Cogas Kabel Infra grootschalig glasvezel gaat uitrollen in het buitengebied.

Inwoners zetten zich in voor glasvezel

Cogas Kabel Infra is blij met de interesse voor glasvezel op het platteland. Piet Grootenboer, directeur Cogas Kabel Infra, licht toe. “De inwoners van Tubbergen hebben zich met z’n allen ingezet om 50% deelname te halen. Vooral de laatste weken heb ik gezien hoe bewoners de schouders eronder zetten om het percentage te bereiken. Er zijn verschillende initiatieven ontstaan en deze zijn bijzonder succesvol gebleken. De inwoners van het buitengebied van Tubbergen kunnen dan ook vooral trots zijn op zichzelf dat het zo ruim gehaald is.“

Start werkzaamheden

Volgende week start de aannemer GNT (Glasvezel Net Twente: een samenwerking tussen de aannemers BAM Infra Telecom bv en Van Gelder Telecom bv) met de voorbereidingen. Zo komt de aannemer bij iedereen langs om te kijken waar de aansluiting precies gemaakt gaat worden. Een week later zal de eerste schop al de grond in gaan.

De verwachting is dat begin volgend jaar de eerste bewoners gebruik kunnen maken van hun glasvezeldiensten. Alle bewoners ontvangen deze week meer informatie.

‘Nu nog zonder kosten’

Bewoners die alsnog een abonnement willen afsluiten, hebben tot 16 november aanstaande de kans om dit te doen zonder aansluitkosten. Vanaf 16 november betalen bewoners eenmalig €239 aansluitkosten. Voor het afsluiten van een abonnement kunnen bewoners terecht bij dienstaanbieders Caiway, Fiber, Solcon, Weserve of CBizz. Of bij een van de dealers EP Eppink, Expert Tubbergen, Electropan Fleringen, Euronics Geesteren, Loohuis ICT Fleringen of Lucas IT in Fleringen.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Het bericht Het is gelukt, 55% buitengebied kiest voor glasvezel verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 29 maart

10.9°

Ochtend 8.1°
Avond 11.3°
Nacht 8.0°
Min. 6.7°
Max. 12.6°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin