Bleumke Erik en Jonkheer Alexander aan het roer bij de Fortburgers

28-11-2015 om 13:30 uur

Het jubileumjaar van carnavalsvereniging de Fortburgers is gisteravond losgebarsten. Rond 21.00 uur kwam Erik I uit de knop als nieuwe Bleumke en niet veel later ‘kroonde’ hij buurman Alexander tot Jonkheer.

Samen zullen de nieuwe hoogheden in het 22e jaar van de Fortburgers vooropgaan in het feestgedruis. In het dagelijks leven is Bleumke Erik dag en nacht in touw in zijn plaatselijke bakkerij. Jonkheer Alexander is werkzaam in de bouwwereld.

De lijfspreuk van de beide heren is als volgt: Met diss’n Fortburger en Schaop’nböll, hand in hand, knalt het dak eroaf in ’t Tubbigs carnavalsland.

Fortburgers

In 1994 zag CV de Fortburger het levenslicht. De vereniging startte als een groep vrienden die gezamenlijk als vriendengroep deel wilde nemen aan diverse carnavalsoptochten. Dat het eerste jaar succesvol was, bleek wel uit het feit dat bij zowel de optocht in Tubbergen als in Geesteren de 1e prijs werd behaald.

Gemotiveerd door het succes, werd besloten om ook in de daaropvolgende jaren het carnaval in Tubbergen van nieuw elan te voorzien. Met elkaar lol en plezier maken is, naast deelname aan de verschillende optochten, het speerpunt van de Fortburgers

Het bericht Bleumke Erik en Jonkheer Alexander aan het roer bij de Fortburgers verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 29 maart

8.3°

Ochtend 8.1°
Avond 13.6°
Nacht 8.0°
Min. 6.7°
Max. 14.2°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin