Vlees van Herterij Twente en zuivel van ’t Hoepel erkend als officiële streekproducten

21-01-2016 om 11:32 uur

Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN) heeft bekendgemaakt welke nieuwe streekproducten haar keurmerk krijgen. Hieronder ook 2 producenten uit de gemeente Tubbergen.

Het aantal producten dat officieel het keurmerk Streekeigen Product mag dragen, is in Twente sinds afgelopen week met 10 toegenomen. Naast de pasta van Keuper in Hengevelde mogen ook de volgende producten het keurmerk Streekeigen Product dragen:

  • Schapen Grazerij Bornerbroek – lamsvlees en lamsvleesproducten
  • Buffalo Farm Twente uit Denekamp – mozzarella
  • Erfgoed Bossum uit Lattrop – vlees van brandrode runderen (bio)
  • Fruitboerderij Old Bleank uit Rossum – fruit, fruitproducten
  • Slagerij de Feijter, Hengelo – droge worst, salami
  • Herterij Twente uit Geesteren – edelherten vlees, worst en stoofpotje
  • Kaas- en zuivelboerderij ’t Hoepel uit Mander – kaas en boerenzuivel
  • Wijngaard De Tappenmars uit Den Ham – Twentse landwijn
  • Speciaalbierbrouwerij De Pauw uit Den Ham – speciaalbieren
  • Antonia’s Mosterd uit Haarle – diverse soorten mosterd

Niet alleen herkomst

Niet alleen de herkomst van een product speelt een rol: ook begrippen als duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord produceren en verwerken spelen een rol bij het toekennen van het keurmerk. De varkens van slagerij De Feijter lopen dan wel op Duitse bodem en worden verwerkt bij de woning van de De Feijters in Itterbeck, maar volgens keuringsinstantie SPN waren er voldoende redenen om het predicaat desalniettemin toe te kennen.

Het bericht Vlees van Herterij Twente en zuivel van ’t Hoepel erkend als officiële streekproducten verscheen eerst op Tubbergen.

Gebruikerslogin