Bouwbord TMZ-zorglocatie in Geesteren onthuld door cliënten, vrijwilliger en medewerker

15-02-2016 om 15:21 uur

Met het onthullen van het bouwbord van Erve Mensman is zojuist symbolisch het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe zorglocatie van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) in Geesteren.

Het bouwbord werd onthuld door een echtpaar dat oorspronkelijk uit Geesteren komt en nu in TMZ-locatie MeulenbeltZorg in Tubbergen woont. Ze onthulden het bouwbord samen met hun dochter die vrijwilliger is bij TMZ en met een zorgmedewerker die nauw betrokken is bij de bouw van de locatie.

Voorafgaand aan de onthulling van het bouwbord wordt op de nieuwbouwlocatie het bouwcontract ondertekend door TMZ, bouwbedrijf Dura Vermeer en installatiebedrijf Löwik Installatietechniek. De partijen werkten eerder al samen om zorglocatie Het Weggeler in Almelo te realiseren. Willy Belshof, bestuurder bij TMZ: “We gaan ons op deze historische plek in Geesteren opnieuw samen inzetten om een passend woonzorgcomplex te realiseren voor de inwoners van Geesteren en omgeving. Het doel is om cliënten en hun naasten, vrijwilligers, medewerkers  en inwoners van Geesteren zo nauw mogelijk te betrekken. Om deze reden hebben we voor deze symbolische onthulling gekozen.”

Erve Mensman

Erve Mensman gaat in totaal 48 appartementen tellen. Op de begane grond komen 32 appartementen voor bewoners die psychogeriatrische zorg behoeven. Op de eerste en tweede verdieping worden elk 8 appartementen voor bewoners die vanwege lichamelijke beperkingen niet meer thuis kunnen wonen, gerealiseerd.

Bewoners van MeulenbeltZorg die nu nog op een kamer met 2 bedden verblijven, krijgen de kans om naar Erve Mensman te verhuizen. Op termijn bestaat de mogelijkheid om de appartementen op de eerste en tweede verdieping te verhuren. De zorglocatie krijgt voor Geesteren een belangrijke ontmoetingsfunctie.

Op dit moment worden de voorbereidingen getroffen voor het plaatsen van de boorpalen. De bronboringen voor de warmtepomp zijn reeds achter de rug. Eind maart wordt naar verwachting gestart met de ruwbouw, welke eind juni klaar is. Het hoogste punt van het gebouw, incluis de afwerking van de gevels en het dak, is vermoedelijk eind augustus van dit jaar bereikt. Het is de verwachting dat het gebouw over een jaar kan worden opgeleverd en dat de ingebruikname in het voorjaar van 2017 kan plaatsvinden.

Het bericht Bouwbord TMZ-zorglocatie in Geesteren onthuld door cliënten, vrijwilliger en medewerker verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 29 maart

8.6°

Ochtend 8.2°
Avond 10.6°
Nacht 8.1°
Min. 7.2°
Max. 11.3°

Zon op: 05:13 uur
Zon onder: 18:01 uur

Meer weer

Gebruikerslogin