Henk Wessels – Buitengewoon bereikbaar

28-01-2016 om 22:35 uur

Het was op dinsdagavond 12 januari. De agenda van de commissie Samenleving en Bestuur was gevuld met maar liefst drie presentaties vanuit het college. Eerst werden we geïnformeerd over de zoveelste plannen van een nieuwe sporthal, daarna volgde een referaat van Frank Droste over de bibliotheek als spil van de samenleving, waarin en passant werd geadviseerd de bibliotheken van Albergen en Geesteren te sluiten, en daarna volgde nog een opwindende uiteenzetting over het handhavingsuitvoeringsprogramma (mooi scrabble-woord).

Toen iedereen weer langzaam wakker werd om naar huis te kunnen gaan, nam wethouder Vleerbos het woord. Hij wilde ons in het geheim nog iets meedelen, waarvoor zelfs de pers de zaal werd uitgezet. Alle oren werden gespitst, want wat zou er aan de hand zijn: Zou de wethouder gepromoveerd zijn tot burgemeester van een grote stad? Zou onze burgemeester gekozen zijn als Prins Carnaval?  Zou de koning met Maxima onze gemeente bezoeken op de eerstvolgende Koningsdag? De spanning was om te snijden…

Na enig geschraap van zijn immer schorre keel sprak de wethouder de historische woorden: “We zijn de eerste gemeente van Overijssel, van heel Nederland, van heel Europa, ja zelfs van de hele wereld die het buitengebied heeft verglaasd.”

Het duurde even voor deze wereldprimeur tot iedereen was doorgedrongen. Daarna barstte de zaal in luid gejuich uit. Waar een klein dorp groot kan zijn! Tubbergen wordt eindelijk op de kaart gezet! Dit overtreft Glasrijk Tubbergen en zelfs de Glinstering!

Als klap op de vuurpijl kondigde de burgemeester ook nog aan dat we een symposium gaan houden om het te vieren. Driehonderd van de allerbelangrijkste bekende Nederlanders zullen worden uitgenodigd om deze primeur mee te beleven in de stallen van Gerco Schröder. Het kost een slordige €70.000, maar dat verdien je gemakkelijk terug, toch?

Onze coalitie maakt het motto ‘wat moed, dat moet’ op deze manier eindelijk waar. En nou niet weer gaan zeuren over de bibliotheken in Albergen en Geesteren…

Het bericht Henk Wessels – Buitengewoon bereikbaar verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

maandag 4 maart

7.9°

Ochtend 6.6°
Avond 9.2°
Nacht 8.5°
Min. 6.0°
Max. 9.9°

Zon op: 06:12 uur
Zon onder: 17:17 uur

Meer weer

Gebruikerslogin