Buurman boos om vermeende overtredingen Fysiotherapie Geesteren

17-12-2015 om 12:45 uur

Eind augustus is bij de gemeente een handhavingsverzoek ingediend ten aanzien van het perceel aan de Zurinkstraat 2 te Geesteren. Aldaar is Fysiotherapiepraktijk Geesteren, eerder bekend onder de naam Fysio Uyterschout, gevestigd.

Volgens een buurman pleegt het bedrijf diverse overtredingen:

  • De heg en de bomen op het perceel zijn te hoog, waardoor lichtinval bij hem wordt weggenomen. Tevens zou dit ten koste gaan van de veiligheid.
  • De overkapping van de buurman is over de erfafscheiding geplaatst.

Begin oktober heeft de gemeente een controle uitgevoerd op genoemde locatie en aan het eind van diezelfde maand is de buurman op de hoogte gebracht van het gemeentelijk voornemen om zijn handhavingsverzoek af te wijzen. Vervolgens heeft hij van de mogelijk tot het indienen van een zienswijze gebruikgemaakt.

‘Gemeente is niet aan zet’

De gemeente kan echter niet optreden doordat de situatie buiten het bestuursrecht ligt en een civiele aangelegenheid betreft. “Naar aanleiding van een controle van 9 oktober 2015 zijn wij van mening dat door deze haag het zicht niet dermate gehinderd wordt dat wij hiertegen moeten optreden. Zodra men vanaf een erf de weg op rijdt moet de nodige voorzichtigheid in acht worden genomen. Dat geldt hier ook.” En over de overkapping oordeelt de gemeente als volgt: “De overkapping die is geplaatst, voldoet nog steeds aan de voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen. Er is nog steeds gebouwd ten dienste van de bestemming ‘maatschappelijk’. Op het perceel is een praktijk voor fysiotherapie gevestigd. Onder de overkapping worden loopkarretjes en andere materialen ten behoeve van de praktijk opgeslagen.”

Het bericht Buurman boos om vermeende overtredingen Fysiotherapie Geesteren verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

woensdag 24 april

8.2°

Ochtend 2.7°
Avond 8.2°
Nacht 3.7°
Min. 2.7°
Max. 9.1°

Zon op: 04:15 uur
Zon onder: 18:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin