Tuincentrum Heerdink breidt hoveniersdiensten uit

11-01-2016 om 12:11 uur

Tuincentrum Heerdink in Geesteren ondergaat een metamorfose. Achter de grote kassen wordt zand afgegraven en een deel van het terrein wordt in gereedheid gebracht voor de nieuwe opslag en werkplaats voor de hovenierstak van zijn bedrijf.

Net als de bomen die bij Tuincentrum Heerdink worden verkocht, heeft ook het bedrijf zelf meerdere takken: een tuincentrum, een plantenkwekerij, een boomkwekerij en dus de hovenierstak. Al met al een multifunctioneel bedrijf en een bedrijf dat in de afgelopen jaren in omvang behoorlijk gegroeid is.

Eigenaar Aloys Heerdink legt niet zonder enige trots uit dat zijn vrouw en zijn zoons Bernd en Tom ook werkzaam zijn in het bedrijf. Met name de hovenierstak, waar Tom de coördinatie heeft, maakte de afgelopen tijd een sterke groei door.” Tot nu toe vond veel van dat werk plaats op de overgang van het terrein van de boerderij naar het tuincentrum, maar dat paste niet meer. Gelukkig hebben we op ons eigen terrein ruimte genoeg voor uitbreiding”, vertelt hij. “Alles wordt nu aan de achterkant van het terrein geplaatst, met een aarden wal er om heen. Tom heeft daar straks voldoende ruimte voor alle machines, maar ook voor een werkplaats waar die machines onderhouden kunnen worden.”

‘Bedrijfsverplaatsing geen optie’

De aanzet voor deze verbouwing is alweer even geleden. Het was duidelijk dat de hovenierstak van het bedrijf een enorme groei doormaakte en snel meer ruimte nodig zou hebben. Verder uitbreiden op de locatie waar de hoveniersmachines en voorraden stonden, was niet erg praktisch en ook niet veilig. De gewenste verbouwing die voor de bedrijfsverbetering nodig was, leek eerst niet mogelijk vanwege de afmetingen van het bestaande bouwblok. Het gehele bedrijf zou dan eigenlijk verplaatst moeten worden, wat natuurlijk geen optie was. “We hebben een aanpassing van het bouwblok echt nodig voor onze bedrijfsvoering. We hebben dit kenbaar gemaakt bij de gemeente en hierover meerdere malen contact gehad met de betreffende wethouder en ambtenaren”, vertelt Heerdink. “Uiteindelijk hebben we samen met de gemeente de provincie kunnen overtuigen van de noodzaak van de aanpassing van het bouwblok. Vervolgens hebben we toestemming voor de uitbreiding aangevraagd en daarvoor een vergunning gekregen. Nu kunnen we een schuur gaan bouwen voor de hoveniersmachines. Die ruimte komt ons heel goed van pas, want Tom heeft die ruimte niet alleen nodig voor opslag maar ook voor een werkplaats om de machines te kunnen onderhouden. Een stuk dat we eerst als boomkwekerij gebruikten, wordt nu klaar gemaakt voor de bouw.”

Familiebedrijf

Wethouder Erik Volmerink is blij voor de familie Heerdink. “Het zou jammer zijn als een mooi en goed florerend familiebedrijf zoals dit, zich niet verder had kunnen ontwikkelen”, vindt hij. “Natuurlijk zaten er wel wat haken en ogen aan de uitbreiding, maar door goed overleg aan de voorkant, hebben we dit samen weten op te lossen.”

Niet alleen achter de enorme kassen van Tuincentrum Heerdink wordt hard gewerkt. Binnen is alles wat aan de kerstperiode herinnert alweer verdwenen en zijn de medewerkers inclusief zoon Bernd druk bezig om de nieuwe collectie een plekje te geven. In de grote lichte verkoopruimte buigt Heerdink senior zich over een reparatie van de winkelvloer, verderop wordt een collectie vazen geëtaleerd en achter een balie zijn 4 bloembinders bezig met schitterende bloemstukken. Inderdaad, een multifunctioneel bedrijf dat de eigen mogelijkheden maximaal benut om elke tak van het bedrijf te laten groeien.

Het bericht Tuincentrum Heerdink breidt hoveniersdiensten uit verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 19 april

9.0°

Ochtend 7.2°
Avond 7.6°
Nacht 6.0°
Min. 5.8°
Max. 10.4°

Zon op: 04:25 uur
Zon onder: 18:38 uur

Meer weer

Gebruikerslogin