CDA op werkbezoek in Geesteren

13-01-2016 om 17:28 uur

Erve Kampboer was de locatie waar de CDA-fractie vorige week sprak met een afvaardiging van Dorpsbelang Geesteren en een afvaardiging van de winkeliers- en ondernemersvereniging.

Een dagelijks- en algemeen bestuur, met daaronder diverse werkgroepen, zorgen bij Dorpsbelang Geesteren voor een dynamische organisatie. ‘Vele handen maken licht werk’ is er het motto. De verkeersproblematiek in de kern Geesteren en rondom het voetbalveld verdient de nodige aandacht, aldus de dorpsraad. Tevens is er gesproken over de duurzame school, woningbouw voor de jongeren, het samenwerken van verenigingen, de digitale dorpsagenda en het samenwerken met dorpsraden uit de andere kernen. Dorpsbelang zal een belangrijke rol vervullen als het gaat over Mijn Dorp 2030. De eerste goede ideeën zijn er al. De CDA-fractie is onder de indruk van de hoeveelheid initiatieven.

Met de winkeliers- en ondernemingsvereniging is gesproken over het huidige en toekomstige winkelbestand in de kern Geesteren. Speerpunten zijn de ontwikkelingen in en rondom het industrieterrein en voldoende huur- en koopwoningen om de leefbaarheid van Geesteren te waarborgen.

Met zowel Dorpsbelang Geesteren als de ondernemers is gesproken over de kansen en bedreigingen in de kern Geesteren en de rol die de gemeente hierin kan spelen. Een goede samenwerking tussen partijen is van essentieel belang, zo werd geconcludeerd. CDA-raadsleden Ellen Veenhuis en Leo Stamsnieder, beide woonachtig in Geesteren, zijn onder de indruk van de positieve ontwikkelingen.

Het bericht CDA op werkbezoek in Geesteren verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

donderdag 25 april

8.5°

Ochtend 3.1°
Avond 7.9°
Nacht 5.9°
Min. 2.7°
Max. 9.6°

Zon op: 04:13 uur
Zon onder: 18:48 uur

Meer weer

Gebruikerslogin