‘Op dit moment geen extra verkeersmaatregelen in Geesteren nodig’

20-01-2016 om 12:28 uur

Op basis van onderzoek naar de verkeersknelpunten in Geesteren komt de gemeente Tubbergen tot de conclusie dat er op korte termijn geen aanvullende verkeersmaatregelen in het dorp nodig zijn.

De gemeente en de Werkgroep Verkeer Geesteren hebben onderzoek gedaan naar  verkeersknelpunten in Geesteren. Op grond van de uitkomsten van het onderzoek zijn er verkeersmaatregelen uitgevoerd en de effecten daarvan zijn onlangs geëvalueerd. De volgende maatregelen zijn uitgevoerd:

  1. Het instellen van eenrichtingsverkeer in de Vriezenveenseweg, Röringstraat en Kotmanstraat. Ook de ANWB-bewegwijzering is aangepast, vanwege de andere route die het verkeer vanuit de richting Vriezenveen moet rijden.
  2. De aanleg van 3 zebra’s, namelijk in de Dorpsstraat/De Aanleg, Dorpsstraat/Zurinkstraat en in de Haarbrinksweg (bij de bushaltes).
  3. De aanleg van 2 snelheidsremmers in de Schotboersweg.
  4. Het verwijderen van het vrachtautoverbod op de Vinckenweg/randweg.
  5. De aanleg van 3 snelheidsremmers in de Dorpsstraat (bij de huisnummers 2, 37 en 58).
  6. De herinrichting van 3 parkeerplaatsen op de hoek Vriezenveenseweg-Dorpsstraat.
  7. Het opheffen van de voorrang bij de aansluiting Langeveenseweg/Schotboersweg.

“De effecten van de verkeersmaatregelen worden tweejaarlijks te gemonitord. De eerste monitoring is onlangs uitgevoerd en dit wordt aan de raad teruggekoppeld”, aldus wethouder Erik Volmerink. “Volgens dit rapport zijn er op korte termijn geen aanvullende maatregelen nodig op het wegennet binnen Geesteren, met dien verstande dat ten aanzien van de situatie op de Haarbrinksweg/Dorpsstraat nog een onderzoek wordt uitgevoerd.”

Het bericht ‘Op dit moment geen extra verkeersmaatregelen in Geesteren nodig’ verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

donderdag 25 april

9.8°

Ochtend 3.1°
Avond 8.2°
Nacht 6.1°
Min. 2.7°
Max. 10.1°

Zon op: 04:13 uur
Zon onder: 18:48 uur

Meer weer

Gebruikerslogin