Sleutelprins neemt dorp Tubbergen en nieuwe burgemeester op de korrel

02-02-2016 om 10:36 uur

Sleutelprins Martin van de Papsleef’n uit Geesteren schoof vandaag aan bij het wekelijkse overleg van het college van burgemeester en wethouders.

Naar goed gebruik mag de Sleutelprins als ‘gezagsdrager’ tijdens het carnaval punten aandragen die hij belangrijk acht voor de hele gemeenschap, zoals de wens voor carnavalsfaciliteiten. Dit met de nodige kwinkslagen en subtiele humor. Hierbij moest vooral de kern Tubbergen het ontgelden. Ook stelden de Geesterse hoogheden de profielschets voor de opvolger van burgemeester Mervyn Stegers vast.

Profiel nieuwe burgemeester

Als het aan Prins Martin ligt moet de nieuwe burgervader in elk geval van carnaval houden en het lijflied van de Papsleef’n uit zijn/haar hoofd kennen. Daarnaast moet deze een echte ABN-spreker zijn, wat uiteraard staat voor Algemeen Beschaafd Nedersaksisch. Bovendien willen Prins Martin en Adjudant Bas graag bij het sollicitatiegesprek aanwezig zijn. Hiervoor wordt Commissaris der Koning van Overijssel, Ank Bijleveld, aangeschreven.

Als tip geven de hoogheden nog mee dat er in Geesteren een ex-president van de carnavalsvereniging met veel bestuurlijke ervaring is.

Geesteren versus Tubbergen

Als het aan de Geesternaren ligt, komt de nieuwe sporthal van Tubbergen in hun dorp te liggen, net als een centrale bibliotheek voor de gehele gemeente. Prins Martin: “Geesteren heeft een goed klimaat voor bruis en glans. Tubbergen is nu wel uitgelezen, Geesteren is dé uitgelezen plek en heeft een zeer belezen bevolking.”

Erve Maathuis

Een ander voorstel van de voorgangers bij de Papsleef’n betrof de hippische evenementen in de gemeente. Het lijkt hen beter dat al deze concoursen op Erve Maathuis in Geesteren worden gehouden. Andere vergunningsaanvragen moeten daarom in de prullenbak verdwijnen.

Subsidie horeca

Volgens de Sleutelprins moeten de horecaprijzen voor evenementen gelijk worden getrokken en gemaximaliseerd op €2 per munt. “Om te voorkomen dat een exploitant in Albergen de prijs blijft opdrijven”, aldus de carnavalsprins. “De gemeente subsidieert de horecazaken ter compensatie met €0,05 per munt. Dat wordt uitbetaald uit de gelden die jaarlijks totaal overbodig en buiten proportie worden uitgegeven aan het dorp Tubbergen.”

Het bericht Sleutelprins neemt dorp Tubbergen en nieuwe burgemeester op de korrel verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 26 april

8.9°

Ochtend 5.4°
Avond 10.5°
Nacht 8.0°
Min. 5.2°
Max. 11.0°

Zon op: 04:11 uur
Zon onder: 18:50 uur

Meer weer

Gebruikerslogin