Gemeente vindt 10.000 bezoekers Mega Carnavalsparty Albergen geen probleem

03-02-2016 om 11:03 uur

Het gaat helemaal niet om het aantal mensen dat een evenement bezoekt, maar hoe goed alles geregeld is. Bijvoorbeeld als het gaat om hun binnenkomst en vertrek. Als het aan burgemeester Mervyn Stegers ligt, komen er daarom bij wijze van spreken volgend jaar 11.000 bezoekers naar het ‘nafeestje’ van de Alberger carnavalsoptocht.

Wel is ook hij geschrokken van berichten over afgelopen zondag in Albergen. Veel carnavalsvierders wilden haast tegelijk de feesttent in, waardoor een enkeling onder de voet werd gelopen. Maar Stegers is van mening dat door snel ingrijpen door de organisatie, erger voorkomen is. “De EHBO werd verplaatst naar de drukte en de grote stroom werd op een gegeven moment eigenlijk zonder controle naar binnen gelaten. Hierdoor zijn wel minderjarigen met polsbandjes waarmee ze drank kunnen bestellen naar binnen gekomen.”

Na de optocht van de Alberger Bökke, rond 16.30 uur, trok een grote groep carnavalsvierders richting de feesttent van Morshuis. En bijna zonder uitzondering wilden ze muntjes halen. De organisatie moest echter wel hun leeftijd controleren om de juiste polsbandjes te verstrekken. Het liep goed af, doordat de organisatie een ingang afsloot en zo de grote toestroom meer indamde.

Vergunning was in orde

Volgens de gemeente was de vergunning van de MEGA Carnavalsparty Albergen compleet. Burgemeester Mervyn Stegers: “Ons idee is dat de uitbater of een inschattingsfout heeft gemaakt of niet kon voorzien dat er zoveel mensen tegelijk het terrein zouden betreden. Ik ben blij dat hij op tijd heeft ingegrepen, maar mijn gevoel zegt dat hij beter meer inspanning had kunnen steken in het voorkomen dat het zover kwam. Ik vraag me af hoe het was afgelopen als er niet op tijd was ingegrepen.”

Geesteren

De gebeurtenissen in Albergen zijn voor burgemeester Stegers reden nog eens goed te kijken naar het eerstvolgende grote evenement, het carnavalsfeest van aanstaande zondag in Geesteren. Ook daar wordt veel publiek verwacht. “Het baart mij zorgen dat het kennelijk mogelijk is dat er een enorme toestroom kan ontstaan, die men niet aankan. Ik wil daarom weten hoe ze dat gaan doen. In Albergen is het nu goed afgelopen, maar het ging wel langs het randje. Aan de andere kant kunnen grote evenementen, waar 30.000 mensen op afkomen, ook prima grote stromen bezoekers aan. Dus zeg het maar. Ik denk in de richting van meer in- en uitgangen, zodat zich niet alles op 1 punt concentreert. Dus al komen er volgend jaar 11.000 bezoekers, dat zou niet uit moeten maken.”

Het bericht Gemeente vindt 10.000 bezoekers Mega Carnavalsparty Albergen geen probleem verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 26 april

8.9°

Ochtend 5.7°
Avond 10.5°
Nacht 8.0°
Min. 5.1°
Max. 11.0°

Zon op: 04:11 uur
Zon onder: 18:50 uur

Meer weer

Gebruikerslogin