Vasse 1 wipt noaber STEVO 1 uit de beker

30-08-2015 om 17:42 uur

Nadat er afgelopen dinsdag nipt met 2-3 werd verloren van het 3e klasse zaterdagteam VV Kloosterhaar, moesten de mannen van het eerste elftal van SV Vasse vandaag aantreden tegen noaber STEVO 1.

Randy Pegge en Remco Bolscher zijn beide nog geblesseerd, Chiel Veer was terug van vakantie, hij zat samen met Len Veelers en Chiel Lansink op de bank. Vasse 1 begon fel en liet de gasten de opbouw; de eerste grote kans kwam voor de thuisploeg. Een prima bal van John Nijhuis op Stefan Weersink werd door hem over gelobd. STEVO 1 had weliswaar het meeste balbezit, maar tot echte kansen kwam het niet. Niet veel later kwam Vasse 1 wederom met een prima aanval, het was John Nijhuis die de bal in de rechter kruising schoot, maar doelman Kreuwel hield de bal knap uit het doel. Hierdoor gingen beide ploegen de kleedkamers in met de ‘brilstand’.

In de rust kwam Chiel Veer in het veld voor Luuk Weersink en de Vassenaren probeerden een doelpunt te maken, maar het waren de mannen van trainer/coach Alfred Nijhuis die uit een corner op een 0-1 voorsprong kwamen. Vasse 1 zette nog meer aan, al werden de enkele kleine kansjes om zeep geholpen. De gelijkmaker hing wel in de lucht, maar juist op dat moment scoorden de Geesterenaren de 0-2. Vasse 1 kreeg op dat moment een les in effectiviteit.

Toch kwamen de blauw-witten op 1-2 doordat een prima aanval uiteindelijk door Chiel Lansink werd afgerond. Vasse 1 ging vervolgens voor het gelijkspel en Stefan Weersink leek deze ook te maken. Len Veelers kopte een bal door en zette Stefan Weersink alleen voor het doel, maar hij raakte de bal compleet verkeerd waardoor het 1-2 bleef en STEVO 1 uiteindelijk won. Deze overwinning was echter voor de gasten niet genoeg, aangezien VV Kloosterhaar een dag eerder al met 5-1 wist te winnen van DRC uit almelo. De voetbalhoofdmachten uit Geesteren en Vasse liggen hierdoor beide uit de beker, maar de mannen van trainer/coach Bert Stokkingreef kunnen evenwel gewoon met opgeheven hoofd richting de eerste competitiewedstrijd werken.

Komende zondag start de competitie voor het eerste elftal met een thuiswedstrijd tegen Oldenzaal 1, dat voor het tweede seizoen onder leiding van oud-prof Clemens Zwijnenberg staat. Afgelopen seizoen werd op paaszaterdag een uitstekende 2-0 overwinning gepakt op de bezoekers, die destijds nog in de race voor de ereplaatsen waren. De wedstrijd begint op het vertrouwde tijdstip van 14.00 uur.

Het bericht Vasse 1 wipt noaber STEVO 1 uit de beker verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

maandag 29 april

16.5°

Ochtend 8.2°
Avond 17.2°
Nacht 13.4°
Min. 8.0°
Max. 17.9°

Zon op: 04:05 uur
Zon onder: 18:55 uur

Meer weer

Gebruikerslogin