STEVO 1 wint op de valreep

06-09-2015 om 17:35 uur

Waar iedereen zich zondagmiddag op de Peuverweide al verzoend had met een 0-0 gelijkspel na 90 minuten, zat het venijn in de staart. Het eerste elftal van STEVO haalde in de extra tijd nog eens alles uit de kast en die inzet werd beloond met een 1-0 overwinning.

Thomas Steggink kopte in blessuretijd fantastisch raak uit een vrije trap van Mark Voshaar. Even daarvoor had de bal ook al de onderkant lat geraakt uit een vrije trap van Mark Voshaar. De Peuverweide ontplofte na het doelpunt waar velen de weg naar toe hadden gevonden deze middag. Een pupillenparade op het hoofdveld ging namelijk aan de wedstrijd vooraf en voor de ouders natuurlijk een mooie gelegenheid om ook de verrichtingen van het vlaggenschip van STEVO te aanschouwen.

Achilles’12 ging fel van start in het duel met STEVO 1. Het elftal van trainer/coach Alfred Nijhuis zocht daarentegen eerst nog naar zijn ritme. Het gevaar in de beginfase kwam dan ook van Achilles’12. In de 10e en 12e minuut kregen de gasten 2 corners. Eerst na 20 minuten kwam STEVO 1 wat beter in haar spel en tot aan de rust waren de serieuzere mogelijkheden voor de thuisploeg.

Niels Wigger had in de 34e minuut pech met zijn vrije trap. De keeper van Achilles’12 pakte de bal prima uit de rechter bovenhoek. In de 41e minuut tikte Mark Voshaar de bal net over het doel van de gasten. Tom van Bentheim had twee minuten voor de thee pech dat hij de bal net niet langs de uitlopende keeper kon spelen. Echte grote kansen voor Achilles’12 waren er niet in de eerste 45 minuten.

In de 2e helft was het krachtsverschil niet groot tussen Achilles’12 en STEVO 1. Niels Wigger schoot nu een vrije trap hoog over het doel van de Hengeloers. In de 77e minuut kwam STEVO 1 goed weg toen de bal net naast het eigen doel ging. Eerst in de blessuretijd, die lang duurde, gooide STEVO 1 alle remmen los en kreeg het kans op kans. Eerst onderkant lat en daarna nog enkele grote scrimmages voor het doel van Achilles’12 met alle kans op een doelpunt. De laatste kans, opnieuw een vrije trap voor STEVO 1, was wel raak. Mark Voshaar legde de bal precies op de kruin van Thomas Steggink die de keeper volledig kansloos liet.

Met de eerste drie punten op zak kan STEVO 1 ontspannen toeleven naar het treffen met Voorwaarts Twello, komende zondag. Voorwaarts is altijd een lastige tegenstander voor de Geesternaren geweest tot nog toe. De ploeg van trainer/coach Ronald Dekker is de competitie eveneens goed van start gegaan. In Deventer werd Schalkhaar met 1-2 verslagen. STEVO 1 kan zijn borst nat maken. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt in Twello.

Het bericht STEVO 1 wint op de valreep verscheen eerst op Tubbergen.