De bal krijgt het weer te verduren…

18-09-2015 om 09:09 uur

Zaterdag begint het weer voor de meeste teams van Dynamo Tubbergen. Na een mooie voorbereiding gaat het nu om de punten en staat er wat op het spel. Zo ook voor het paradepaardje van de Tubberger volleybalvereniging, het eerste damesteam.

Zoals eerder vermeld onderging Dynamo 1 wel de nodige veranderingen. Femke Wientjes en Britt Damveld gingen naar resp. Apollo 8 en Boemerang, Laura Booijink deed een stapje terug en ging naar het tweede team van Dynamo. De verjongingskuur werd ingezet. Van eigen jeugd kwamen de 15-jarigen Birthe Oosterhuis en Lieke Mensink over. De routine werd aangevuld met Anouk Voshaar die na een jaar rust weer heel waardevol voor Dynamo kan zijn. Samen met Mareille Huiskes, Ruth Eppink, Isa Geuke, Manon Steggink, Jilke Rikhof, Elisa Kalisvaart, Anouk Boerrigter en Jorieke Loohuis leek de selectie compleet. Met de nadruk op leek want we kregen het mooie nieuws te horen dat Jorieke in blijde verwachting was. Om de selectie toch op pijl te houden konden we net voor de oefenwedstrijden Masu de Ridder verwelkomen. Masu studeert in Enschede en speelde hiervoor bij Forza Hoogland. In de oefenwedstrijden heeft ze al laten zien een waardevolle speelster te zijn.

Veel passen en meten dus in de voorbereiding voor de nieuwe trainer Johan Booijink. Dat werd in de voorbereiding ook duidelijk, maar met de week raakte het team beter op elkaar ingespeeld. In de eerste oefendriekamp was het vooral zoeken naar elkaar. Ook in het succesvol georganiseerde eigen Toptoernooi zag je dat de stijgende lijn werd ingezet. Op het Herman Smienk-toernooi in Geesteren afgelopen weekend werden de lijnen al heel duidelijk. Het resultaat was een mooie eerste plaats op dit eveneens uitstekend georganiseerde toernooi.

Maar zaterdag gaat het dus om het ‘echie’. Dynamo 1 zal afreizen naar Rijssen om daar om 16.30 uur aan haar eerste competitieduel te beginnen.

Dynamo 2 zal zaterdag om 14.00 uur in Harbrinkhoek tegen Krekkers 2 spelen. Vrijdag beginnen Dynamo 4 en 5 om 20.30 uur in eigen hal aan de competitie. Vanaf 12.30 uur beginnen de diverse jeugdteams te spelen. Kortom, de bal krijg het weer te verduren.

Het bericht De bal krijgt het weer te verduren… verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

maandag 6 mei

17.6°

Ochtend 8.7°
Avond 15.8°
Nacht 12.0°
Min. 8.0°
Max. 17.8°

Zon op: 03:51 uur
Zon onder: 19:07 uur

Meer weer

Gebruikerslogin