Dynamo 1 start de competitie uitstekend

21-09-2015 om 10:30 uur

“Wanneer je de eerste wedstrijd wint, en ook nog met 4-0 en dan ook nog in Rijssen, ja dan moet je over het resultaat meer dan tevreden zijn. En dat ben ik dan ook”, zegt trainer/coach Johan Booyink over de wedstrijd van zijn ploeg Dynamo Tubbergen uit tegen Rivo.

“Na de overwinning in het Herman Smienk toernooi in Geesteren was het maar goed dat we dinsdagavond op onze trainingsavond in een oefenwedstrijd tegen Krekkers weer met beide benen op de grond werden gezet. Daarin werd ook duidelijk dat er nog wel het een en ander verbeteren moest om tegen Rivo een kans te maken. Daar hadden we gelukkig de donderdag nog voor en na de training had ik er weer vertrouwen in. Een aantal dingen nog weer eens doorgenomen en er werd scherp getraind”, vervolgt Booyink.

In Rijssen stond er dan ook een zeer gemotiveerd team. De passlijn van Rivo had een moeilijke middag gehad door de servedruk, die de Tubberger dames konden ontwikkelen. Daarnaast speelden de Tubberger dames aanvallend tactisch goed. Hier had de verdediging van Rivo niet altijd het juiste antwoord op. Aanvallend was Rivo deze middag teveel afhankelijk van Rinske Hofstee en zij kon het in haar eentje ook niet (af)maken.

Ondanks het feit dat Dynamo niet haar beste spel heeft laten zien was het genoeg om de 5 punten mee te nemen uit de Reggehal. Setstanden waren 20-25, 21-25, 14-25 en 19-25.

Booyink: “Er blijven dus nog genoeg onderdelen, waaraan we moet werken en dat zullen we komende weken dan ook doen. Dank voor alle supporters die meegereisd waren naar Rijssen en die er zelfs een reis uit Amersfoort voor over hadden om ons te zien spelen. Het was fijn om jullie te horen.”

Overige teams

Het was sowieso een heel mooi weekend voor de Tubberger volleybalvereniging. Nagenoeg alle teams gingen er met de winst vandoor. Zo ook Dynamo 2 dat met een piepjong team in het veld verscheen in Harbrinkhoek. De eerste 3 sets werden duidelijjk gewonnen van Krekkers 2. In de laatste was het heel erg spannend en won Krekkers met het minimale verschil. Toch gingen de handen op elkaar voor de oranje brigade en gingen de 4 punten mee naar Tubbergen. Dynamo 4 kon niet tot winst komen. Saasveldia 2 was met 3-1 te sterk. Dames 5 kende een walk-over (4-0) en was in net iets meer dan een uur klaar met AAStad.

Ook de jeugdteams deden het uitstekend. Zowel meisjes A1, B1 als C1 wisten duidelijk met 4-0 te winnen. Meisjes A1 en C1 deden dit in eigen huis tegen respectievelijk Set-Up’69 (Scherpenzeel) en WSV (Warnsveld). Meisjes B1 won in Vorden van Dash B1.

Het bericht Dynamo 1 start de competitie uitstekend verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

maandag 6 mei

16.9°

Ochtend 9.3°
Avond 15.8°
Nacht 12.0°
Min. 8.7°
Max. 18.0°

Zon op: 03:51 uur
Zon onder: 19:07 uur

Meer weer

Gebruikerslogin