HV Langeveen moet verkassen vanwege vluchtelingen

13-10-2015 om 18:20 uur

De jeugdteams van de handbalvereniging in Langeveen moeten op zoek naar een andere trainingslocatie. De reden is extra bijzonder, namelijk vanwege de opvang van vluchtelingen in Vriezenveen.

Normaal gesproken trainen de teams van HV Langeveen iedere vrijdagavond in de Klaampe te Westerhaar, maar deze week zullen ze moeten uitwijken naar een andere locatie. De afgelopen dagen is de sporthal in Vriezenveen omgetoverd tot een verblijfplaats voor vluchtelingen en zijn er voor hen 200 veldbedden geplaatst. Vanaf morgen zullen de ontheemden er maximaal 5 dagen verblijven en daardoor zijn verschillende trainingen afgelast c.q. verplaatst naar andere locaties, zoals de sporthal waar de Langeveense meiden zich wekelijks voorbereiden op de aanstaande wedstrijd.

De kou in

Aangezien de handbalsters er geen trainingsuren bij kunnen krijgen in Geesteren of Tubbergen, trainen ze al een tijdlang buiten de gemeente. Westerhaar bleek een geschikte locatie, totdat nu de vluchtelingenproblematiek roet in het eten gooit. Toch is er wel begrip, zo laat trainer Lobke Waaijer weten, en zullen ze vrijdag op het buitenveld in Langeveen gaan trainen. “Het is voor ons geen probleem om hier eenmalig een uitzondering voor te maken, maar het zou natuurlijk wel erg vervelend worden wanneer dit vaker voor gaat komen en eerlijk gezegd ben ik hier wel bang voor.” In de ogen van de trainster is er nog veel onduidelijkheid over de duur van de opvang van vluchtelingen op verschillende opvangplekken.

Het bericht HV Langeveen moet verkassen vanwege vluchtelingen verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zaterdag 18 mei

20.9°

Ochtend 13.8°
Avond 18.7°
Nacht 13.4°
Min. 13.4°
Max. 21.2°

Zon op: 03:32 uur
Zon onder: 19:26 uur

Meer weer

Gebruikerslogin