STEVO 1 tegen PH Almelo eindigt in een remise

15-11-2015 om 17:44 uur

Voorafgegaan door 1 minuut stilte voor oud-hoofdsponsor Jan Maathuis, speelden vanmiddag het eerste elftal van STEVO en PH tegen elkaar op de Peuverweide in Geesteren.

Voorafgegaand door 1 minuut stilte voor oud-hoofdsponsor Jan Maathuis, speelden vanmiddag het eerste elftal van STEVO en PH tegen elkaar op de Peuverweide in Geesteren.

Van het windvoordeel dat beide ploegen een helft hadden profiteerden ze allebei. PH benutte het voordeel in de 1e helft uit en STEVO 1 deed dat in de 2e helft.

De weersomstandigheden maakten goed voetbal vrijwel onmogelijk. PH liet in de 1e helft de bal wat beter rondgaan, maar had wel veel overtredingen nodig om STEVO 1 tegen te houden. Al in de eerste minuut moest Mark Voshaar het ontgelden bij de cornervlag. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de Geesternaren in de 9e minuut toen Tom van Bentheim uit een moeilijke hoek vlak voor doel de keeper van PH testte. PH kopte twee minuten later de bal uit een opgezette aanval naast het doel van Roy Kreuwel. Tot aan het half uur gebeurde er niet veel meer en de toeschouwers langs het veld werden niet opgewarmd door het spel op de groene mat. PH combineerde wel wat makkelijker, maar echt grote kansen creëerde het niet.

De goal in de dertigste minuut van PH kwam voort uit een prima individuele actie van wie anders dan de topscorer in de 2e klasse Dewie Perik. Hij liet de hele verdediging van STEVO 1 staan en ook Roy Kreuwel had geen antwoord op de afwerking van de spits van PH. De 0-1 was een tegenvaller voor de ploeg van trainer Alfred Nijhuis maar de achterstand was met het oog op het windvoordeel in de 2e helft niet onoverkomelijk. Zaak was alleen om de minimale achterstand niet op te laten lopen tot aan de thee.

Dat gebeurde ook niet en STEVO 1 ging van quit af aan fanatiek tekeer in de 2e helft. Aanvankelijk leverde dat weinig op. Alleen Wilco Broekhuis had tot aan de 55e minuut een mogelijkheid. De middenvelder van de Geesternaren kopte de bal uit een corner naast.

STEVO 1 begon te wisselen en na lange afwezigheid kwam Roy Wigger weer eens in het veld. De snelle aanvaller zorgde voor meer gevaar in de voorhoede en Roy was ook verantwoordelijk voor de 1-1 gelijkmaker. Op links verraste hij de keeper in de korte hoek. Goed voorbereidend werk ging aan de goal vooraf van Stijn Harmelink en Mark Voshaar.

Voordat de 1-1 viel werd overigens een goal van Roy Wigger afgelast om onduidelijke redenen. Keeper aanvallen van Tom van Bentheim ging hieraan vooraf zo was de beslissing van de scheidsrechter. Vanaf de zijlijn leek het er meer op dat de keeper van PH zelf bovenop de rug van Tom van Bentheim klom bij het gevecht om de bal. Hoe het ook zij, STEVO 1 was vanaf de gelijkmaker nadrukkelijker in de wedstrijd aanwezig dan PH en er kwamen nu meer kansen voor de thuisploeg. Enkele corners en een vrije trap op een mooie afstand van het doel leverden jammer genoeg niet het gewenste reultaat op.

PH probeerde met snelle tegenstoten STEVO 1 pijn te doen. Dat deden de Almeloers af en toe vrij aardig. Keeper Roy Kreuwel en zijn verdediging verslapten gelukkig niet. In blessuretijd hadden beide ploegen nog een keer een kansje om de stand een andere wending te geven maar met de 1-1 eindstand konden beide teams wel leven.

Door het gelijke spel blijft STEVO 1 de koploper in de 2e klasse. Volgende week komt het niet in actie.

Het bericht STEVO 1 tegen PH Almelo eindigt in een remise verscheen eerst op Tubbergen.