STEVO 1 heer en meester op eigen veld

06-12-2015 om 17:14 uur

Het eerste elftal van STEVO overtroefde vanmiddag Helios op alle fronten. Met 4-0 bleef de score nog aan de magere kant. Het team uit Geesteren had immers makkelijk nog 4 doelpunten meer kunnen maken. Dat was ook zo’n beetje het enig minpuntje in de wedstrijd. Verder opnieuw een uiterst geconcentreerd thuisploeg, dat werkte voor elke meter en de bezoekers nooit in hun spel liet komen.

Wel hadden de Deventernaren de 0-1 op de voet in de 12e minuut toen de bal via de paal weer het veld in stuiterde en daarna nog bijna was binnen gekopt. Het waren zo’n beetje de enigste wapenfeiten in de eerste helft van Helios. Het was vaak STEVO wat de klok sloeg. De bal werd nogal eens achter de verdediging van Helios gelegd en Tom van Bentheim werd veelvuldig in stelling gebracht. Vooreerst nog zonder resultaat. Onder andere alleen voor de keeper lukte het hem niet om af te ronden.

Wel stond Tom goed op te letten toen Stijn Harmelink met een snelle ingooi het spel hervatte. Tom ging alleen op de keeper af, raakte de paal met de bal, maar Roy Wigger stond goed opgesteld om het laatste zetje te geven in het doel. Diezelfde Roy had daarna al snel de 2-0 kunnen maken met alleen de keeper van Helios voor zich. Een verdediger van de gasten kon nog net onderscheppen voordat het finaleschot geplaatst werd.

Gezien de spelverhouding was het duidelijk dat STEVO deze middag geen punten mocht weggeven. Vlak voor rust was er nog weer eens een prima actie van Tom van Bentheim toen hij tussen drie verdedigers in de bal op de handen van de keeper van Helios schoot.

De 1-0 ruststand was eigenlijk te mager gezien de krachtsverhouding in het veld. STEVO kwam in de tweede helft ook weer goed uit de startblokken. Nadat Thomas Steggink vanaf de aftrap zijn kans in rook zag opgaan was het in de 46e minuut wel raak. Maarten Gelhever posteerde zich achter een toegekende vrije trap, net over de middenlijn aan de zijkant van het veld. Gedragen door de wind stuiterde de bal pal voor de keeper van Helios in het doel. Een prachtige goal en een geruststellende stand voor STEVO.

STEVO bleef ook na dit doelpunt grossieren in kansen en een hogere uitslag moest toch mogelijk zijn. Helios kwam er in het geheel niet aan te pas. Het duurde nog vrij lang eer de 3-0 kwam. Niels Wigger was de maker van het derde doelpunt uit een vrije trap van Stijn Harmelink. In de korte hoek verraste hij de de doelman van Helios.

Trainer Alfred Nijhuis ging wisselen met deze stand en onder andere Stefan Steggink uit het A1-elftal kwam in het veld voor zijn broer Thomas. Het eerste balcontact was gelijk raak. Uit een voorzet van Niels Wigger kopte de lange aanvaller de bal over de keeper van Helios in het doel. Wat een binnenkomer voor deze jonge en veelbelovende speler.

Met nog tien minuten op de klok en een 4-0 stand kon er niks meer misgaan. Inmiddels hadden drie A-spelers hun opwachting gemaakt. Helios had nog wel pech op het eind van de wedstrijd. Keeper Roy Kreuwel krabbelde de bal bij een actie van Helios net achter de doellijn vandaan. De scheidsrechter ontging het voorval tot ergernis van een enkele Helios supporter achter het doel.

Door de 4-0 overwinning op Helios mogen we gerust stellen dat STEVO dit seizoen serieus meedoet om de titel. Met een verdediging wat staat als een blok, een middenveld dat prima bezet is en met een voorhoede wat een plaag is voor elke tegenstander, heeft STEVO alle troeven in handen wat het tot een kampioenskandidaat maakt.

Volgende week een derby in Almelo voor de rood/gelen. Luctor is de tegenstander. Niet ver weg en dus alle reden om STEVO hier aan te moedigen. Om 14:00 begint het treffen.

Het bericht STEVO 1 heer en meester op eigen veld verscheen eerst op Tubbergen.