Matthijs Woolderink en Robin Bonnes behalen zwarte band

22-12-2015 om 17:01 uur

Iedere judoka, die aan judo begint krijgt de witte band. Vraag je ze dan naar hun doel, krijg je steevast het antwoord dat ze hun zwarte band willen behalen. Stapje voor stapje komen ze dichterbij hun doel. Eerst met een nieuwe slip op de witte band, vervolgens een hele band in de kleur geel. Daarna volgen oranje, groen, blauw en bruin.

Voordat de judoka de bruine band heeft behaald, heeft hij of zij dus al heel wat examens afgelegd. Voor de eerste gele slip hoeft de judoka slechts een worp en een kanteltechniek te laten zien, bij de bruine band zijn het 31 worpen en 20 kanteltechnieken. Zo doen de judoka’s van Judovereniging Tubbergen, Harbrinkhoek, Albergen en Geesteren twee maal per jaar examen bij hun eigen leraar en dat gaat eigenlijk altijd spelenderwijs. Een half jaar lang leren de judoka’s van alles tijdens de training en laten ze dat tijdens hun examen zien.

Robin Bonnes en Matthijs Woolderink

Robin Bonnes en Matthijs Woolderink hebben dat hele traject afgelegd en zijn na hun bruine band gaan oefenen voor de zwarte band. Dat vergt heel wat trainingsuren en een goede valpartner is in deze zeer belangrijk. Matthijs heeft geoefend met Rik Heuten en Robin trainde met Max Ritzen. Robin en Matthijs hadden d.m.v. gewonnen wedstrijden tijdens toernooien al 100 punten behaald en daardoor al een gedeelte van hun examen behaald. Beide judoka’s lieten een voortreffelijk examen zien en slaagden allebei.

Voor Matthijs was het helemaal een bijzondere dag, omdat het ook nog eens zijn verjaardag was. Op 16-jarige leeftijd de zwarte band behalen doen niet veel judoka’s hem na. Voor deze beide judoka’s is hun droom als kleine jongen uitgekomen. Een geweldig resultaat en zowel voor Robin als voor Matthijs is dit het begin van nog vele successen. Dat kan met wedstrijden, maar ook als leraar of een hogere dan behalen.

THAG

Voor de vereniging is het ook weer een mijlpaal. In het verleden waren er slechts twee judoka’s met een zwarte band, waaronder Joep Ritzen. Nu leidt hij aan de lopende band judoka’s op om hun eerste dan te behalen. Dit vergt veel investeringen van hem, maar het resultaat mag er wezen. Zo staat er een bloeiende vereniging waar je naast alleen maar trainen vele doorgroeimogelijkheden hebt. In de gemeente Tubbergen kun je op maandag in Albergen, op donderdag in Tubbergen en op vrijdag in Harbrinkhoek en Geesteren judoën. Daarnaast is er judo voor volwassenen en judo in kleine groepen, waar kinderen speciale aandacht krijgen. Voor meer informatie tel 0546-623162.

Het bericht Matthijs Woolderink en Robin Bonnes behalen zwarte band verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

woensdag 1 mei

23.8°

Ochtend 14.2°
Avond 21.6°
Nacht 16.6°
Min. 14.2°
Max. 25.3°

Zon op: 04:01 uur
Zon onder: 18:58 uur

Meer weer

Gebruikerslogin