Judoka’s THAG voor stage naar Rotterdam

03-01-2016 om 18:55 uur

Een gedeelte van de wedstrijdselectie van Judovereniging THAG (Tubbergen, Harbrinkhoek, Albergen, Geesteren) heeft in de laatste dagen van 2015 deelgenomen aan een stage in Hoogvliet, bij Rotterdam.

Er werd gedurende 4 dagen onder bekende trainers getraind en dat ging niet zonder her en der een pijntje. De trainingen zijn van een hoog niveau en vallen onder instituut De Korte, bekend als leraar/coach van o.a. Mark Huizinga en Edith Bosch.

‘Voetbal niet mijn sport’

De laatste training werd verzorgd door Roy Meijer, de judoka die Nederland op dit moment vertegenwoordigt bij de zwaargewicht klasse. “Ik ben geboren in Breda en hier heb ik ook het grootste gedeelte van mijn jeugd gewoond. Ik was als klein kind zo energiek als een wervelstorm. Voor mij natuurlijk prachtig maar voor mijn omgeving thuis en op school soms  vermoeiend. Genoeg reden om op zoek te gaan naar een sport die bij mij energielevel paste. Ben rond mijn 7e op voetbal gezet door mijn ouders en dat vond ik niet erg, want dit deden mijn leeftijdgenootjes ook. Maar ik had echt geen jaar nodig om te begrijpen dat dit niet mijn sport zou worden. Dit werd helemáál duidelijk nadat ik tijdens een wedstrijd probeerde met de bal in mijn handen naar het doel van mijn tegenstanders te rennen. Daarna ben ik op judo gegaan en heb vele successen behaald.”

Roy wil zich kwalificeren voor de Olympische Spelen. De judoka’s vonden het geweldig om les van hem te krijgen en het was een fantastische afsluiting van de gehele stage.

Het bericht Judoka’s THAG voor stage naar Rotterdam verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

vrijdag 3 mei

12.4°

Ochtend 13.2°
Avond 10.5°
Nacht 8.5°
Min. 8.5°
Max. 14.3°

Zon op: 03:57 uur
Zon onder: 19:02 uur

Meer weer

Gebruikerslogin