3-2 Verlies voor STEVO in eerste oefenduel.

23-07-2023 om 00:00 uur

Onder leiding van de nieuwe trainer Michiel Mensink heeft STEVO zaterdagmiddag het oefenduel tegen FC Winterswijk met 3-2 verloren.
STEVO kwam twee keer op voorsprong, maar Winterswijk ging na 90 minuten met de 3-2 overwinning aan de haal.
Het was een nuttige oefenwedstrijd tegen FC Winterswijk, waartegen STEVO ook in de competitie de degens moet kruisen.
STEVO begon wat onwennig, maar naarmate het duel op gang kwam wist STEVO ook steeds beter de vrije man te vinden.
Winterswijk mistte in de 13e minuut een levensgrote kans. STEVO deed het 7 minuten later beter. Roy Wigger rondde een aanval goed af.
De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Onnauwkeurig verdedigen van STEVO leidde de 1-1 in. Voor rust had Roy Wigger nog wel de kans om STEVO weer voorsprong te zetten, maar de keeper van FC Winterswijk was een sta in de weg bij deze actie.
STEVO begon de tweede helft met vijf nieuwelingen. Dat kwam het spel niet helemaal ten goede, maar het werd wel 1-2 voor STEVO door Jelle Linneman, die goed bediend werd door Joes Masselink. Een minuut later was het al weer 2-2 door een benutte strafschop en even later werd het zelfs 3-2 voor Winterswijk, waar de verdediging van STEVO opnieuw niet vrijuit ging.
De thuisploeg kreeg hierna nog een levensgrote kans om de voorsprong verder uit bouwen. Dat gebeurde niet en in de slotfase hadden Joes Masselink en Jelle Linneman STEVO alsnog naar een gelijkspel kunnen schieten. Het vizier stond jammer genoeg niet scherp. Uiteindelijk ging de 3-2 overwinning voor Winterswijk de boeken in.
Lichte teleurstelling bij sommige spelers, maar trainer Mensink zal ongetwijfeld wijzer zijn geworden van het duel.
Zondag 13 augustus komt de selectie weer bij elkaar om zich verder voor te bereiden op de competitie. Eerst maar eens vakantie vieren.