Goed resultaat Matthijs Woolderink, Carmen Dijkstra kampioen op Dutch Open

10-01-2016 om 10:46 uur

Tijdens het 40e Matsuru Dutch Open Espoir heeft Carmen Dijkstra een ongelooflijke prestatie te behalen om als eerste te eindigen.

Aan dit judotoernooi te Eindhoven doen 1.500 deelnemers van meer dan 150 verenigingen uit binnen- en buitenland mee verdeeld over twee dagen. De judoka’s van Judovereniging THAG (Tubbergen, Harbrinkhoek, Albergen, Mariaparochie) moesten allemaal op zaterdag de mat op. Trainer/Coach Joep Ritzen vertrok net als de judoka’s vroeg uit Twente om zich samen met hen voor te bereiden op dit zware toernooi. Voor de judoka’s tot 18 jaar is het zelfs een meetmoment en daarmee staat er wel het een en ander op het spel.

Carmen Dijkstra, woonachtig in Uelsen en trainend in Geesteren, won 3 partijen op rij en werd daarmee Open Nederlands kampioen. Achtereenvolgend bleek ze sterker dan Italiaanse, een Limburgse en een Brabantse opponent. De winst op de eerste judoka gaf haar vleugels. Ze liet zien te beschikken over erg veel doorzettingsvermogen en gevarieerd judo, waarmee ze de partijen naar zich toe kon trekken. Carmen steekt al tijden in een goede vorm, maar dat het er allemaal uitkomt tijdens zo’n zwaar toernooi getuigt van uitstekende klasse.

Matthijs Woolderink uit Tubbergen won 3 partijen op rij in de -60 kilogram klasse. Hierbij dolven een Zwitser, Duitser en een Nederlander het onderspit. In de volgende partij verloor hij echter van een judoka uit Budapast, maar kijkt niettemin zeer tevreden terug op zijn resultaat.

Het bericht Goed resultaat Matthijs Woolderink, Carmen Dijkstra kampioen op Dutch Open verscheen eerst op Tubbergen.

Het weer

zaterdag 4 mei

15.3°

Ochtend 10.3°
Avond 13.2°
Nacht 10.2°
Min. 7.8°
Max. 15.3°

Zon op: 03:55 uur
Zon onder: 19:03 uur

Meer weer

Gebruikerslogin