STEVO verliest 2-0 van Heino

09-03-2014 om 01:00 uur

STEVO had zondagmiddag goede voornemens tegen Heino. Die voornemens waren in de eerste helft ook goed te zien. Het was gelijkwaardig of beter dan Heino, de inzet was voortreffelijk en kansen om op voorsprong te komen waren er ook. Minimaal één keer had STEVO uit die mogelijkheden moeten scoren en dat gebeurde jammer genoeg niet. Heino verzuimde een strafschop binnen te schieten nadat Numan Ulusoy een speler van Heino in de zestien onderuit trok. De bal uit de toegekende penalty van de goed leidende scheidsrechter Lensink verdween via de paal naast het doel. STEVO kreeg zijn mogelijkheden in de eerste helft door Tom van Bentheim en Niels Wigger. Niels had de pech dat de bal vanuit de draai via de keeper van Heino over ging. Tom van Bentheim zag zijn prima schot op doel net naast de paal gaan. Eric Velthof viel bij STEVO al vroeg in het treffen uit, 11e minuut, met een hamstringblessure. Wilco Broekhuis toonde zich een waardig vervanger. Verder was keeper Niels Kroeze in dit duel een uitstekende standin voor Roy Kreuwel.

Bij rust had waarschijnlijk niemand bij STEVO een slecht gevoel dat het deze middag mis zou gaan. Toch bleek al in de eerste minuten van de tweede helft dat Heino meer wilde en vanaf de aftrap direct al een tandje bijschakelde. STEVO moest nu achteruit en had het moeilijk. De vraag was hoe lang het kon tegenhouden. Tot aan de 61e minuut. Toen ging het mis. De bal uit een lage voorzet in de zestien werd heel eenvoudig langs Niels Kroeze in het doel getikt. Even later kwam STEVO goed weg, toen de bal vanuit een corner tegen de lat ketste en terug in het spel kwam. Een waarschuwing voor STEVO om feller van leer te trekken en dat leek ook heel even zo vanaf de 75e minuut, maar echt overtuigend was het allemaal niet. Door de minimale voorsprong van Heino bleef er vanzelfsprekend een sprankje hoop dat de bal een keer goed zou vallen voor STEVO . Het kwam er echter niet van. Sterker nog, in de 88e minuut was STEVO even niet bij de les bij een vrije trap van Heino. Voordat de spelers van STEVO goed stonden lag de bal al achter Niels Kroeze. De 2-0 voorsprong werd in de resterende minuten niet meer uit handen gegeven door Heino en STEVO heeft zich door het resultaat, 2-0 verlies, toch weer in een benarde positie gebracht. Volgende week tegen Schalkhaar moet het een driepunter worden voor de rood-gelen. STEVO heeft goede herinneringen aan deze tegenstander in het eerdere duel dit seizoen. Onder moeilijke weersomstandigheden, stormachtige wind, wist STEVO de overwinning veilig te stellen. Het was de eerste winst in dit seizoen. Rik Kokhuis en Roy Wigger scoorden toen voor STEVO. We hopen dat STEVO zondag opnieuw kan stunten tegen Schalkhaar. De aanvang is om 14:00 uur.