STEVO 3 verliest van Almelo 2

16-03-2014 om 01:00 uur

STEVO 3 kon aan de goede reeks van de afgelopen tijd geen vervolg geven. In Almelo werd tegen het tweede elftal van de gelijknamige club met 3-1 verloren. Een belangrijk verlies voor STEVO 3 want Almelo is hiermee tevens weer volop in de race voor het begeerde kampioenschap. En dat was nu net wat STEVO 3, zelf ook titelkandidaat, zondagmorgen voorkomen wou. De Almeloers gingen flitsend van start. Al in de tweede minuut kwam het door een kopbal vanuit een corner op 1-0. STEVO liep hiermee al vroeg achter de feiten aan en het kwam die vroege tegenslag eigenlijk nooit meer te boven in dit duel. In de eerste helft was alleen het schot van Tom Kleizen een wapenfeit wat we konden noteren. Almelo zat er goed bovenop en STEVO wist zich geen raad met de agressie van Almelo. In de 25e minuut stonden alle poppetjes bij STEVO niet op de goede plaats achterin en vanaf de rand zestien had een speler van Almelo zomaar de hoek voor het uitkiezen. Het werd hiermee 2-0 en deze stand bleef tot aan de rust gehandhaafd. Na de pauze was er eigenlijk een zelfde spelbeeld. STEVO wilde wel , maar kon niet. Kansen waren er niet of het moet de verkeerde kopbal op goal van Mike kroeze geweest zijn. Almelo deed nog wel een keer van zich spreken en wist de voorsprong naar 3-0 uit te bouwen. Eerst een kwartier voor tijd kwam er wat meer dadendrang van STEVO. Tom Lohuis ontweek bij een actie eerst twee aanslagen en werd bij de derde onderuit gekegeld in de zestien. De toegekende penalty werd feilloos ingeschoten door Robert Hegeman. De resterende tijd was te kort om de 3-1 achterstand nog om te buigen. STEVO 3 hoeft nog niet te wanhopen door dit verlies. De strijd om de titel is nog geheel open, al had het vanmorgen wel een belangrijke stap in die richting kunnen zetten.