Prima overwinning STEVO 2 op Schalkhaar 2.

23-03-2014 om 01:00 uur

STEVO 2 deed zondagmorgen thuis tegen Schalkhaar 2 goede zaken. Het wist haar naaste belager met 2-0 van zich af te schudden. Al vroeg in de wedstrijd kwam STEVO 2 op 1-0. Richard Nieuwmeijer gaf een voorzet, die goed werd doorgekopt door Niek Korte. Stef Arkink gaf het laatste zetje aan de bal in de goal voor de 1-0 voorsprong. Schalkhaar en STEVO deden in het verdere verloop van de eerste helft niet veel voor elkaar onder. De eerste noemenwaardige kans voor Schalkhaar was een schot op goal in de 19e min. STEVO had in de 39e minuut misschien wel recht op een strafschop toen Niek Korte in de zestien werd onderuitgehaald. De rust werd door beide ploegen met 1-0 in het voordeel van STEVO opgezocht.

Na de thee maakte Schalkhaar meer indruk. Het ging nu nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Bijna was dat in de 51e minuut al gelukt toen het een penalty kreeg toegewezen. Keeper Niels Kroeze deed echter wat hij moest doen en stopte de bal voortreffelijk vanaf 11 meter. Vier minuten daarna kwam STEVO opnieuw goed weg toen de bal op de kruising van het STEVO-doel naast ging.
Schalkhaar was nu toch meer de bovenliggende partij .STEVO kwam er aanvallend niet echt meer aan te pas en het moest gokken op een counter. Invaller Joris Klein Haarhuis kreeg uit één van die counters een goede mogelijkheid in 88e minuut. De keeper kon nog redding brengen maar moest even later wel de gang naar het net maken toen Joris wel succesvol was. Een bal tussendoor werd door de spits koelbloedig afgerond en de veilige 2-0 was een feit. Door de overwinning blijft STEVO 2 bovenin meedraaien in de 1e klasse.