STEVO verslaat SC Enschede met grote cijfers

23-03-2014 om 01:00 uur

STEVO heeft zondagmiddag SC Enschede met grote cijfers verslagen. Het werd in de uitwedstrijd maar liefst 3-7 voor de mannen van trainer Geert Veldhuis. Grote man in de wedstrijd was Tom van Bentheim met 6 goals. De spits, die de laatste weken niet gelukkig was in zijn acties, liet tegen Sportclub zien dat hij het scoren nog niet verleerd is. En dat geeft hoop voor de komende weken waarin STEVO een zwaar programma moet afwerken.

Tegen de Enschedeers ging STEVO het in het eerste kwartier overdonderend van start en had het eigenlijk misschien wel twee of drie nul voor moeten staan. Slechts één keer ging de bal in het doel. Tom van Bentheim was in de 7e minuut succesvol. Niels Wigger had even daarvoor de kans op 1-0 al laten liggen. Vrij voor de keeper kreeg Niels de bal jammer genoeg niet in het doel. In de 10e minuut, weer een kans, verdween de bal uit een kopbal op de lat van het doel SC Enschede.
Sportclub verscheen eerst in de 11e minuut ongevaarlijk voor de goal van keeper Roy Kreuwel. STEVO leek dus een makkelijk middagje tegemoet te gaan. En hoewel dat achteraf ook zo was gezien de uitslag, na het eerste kwartier was niks nog zeker. Sportclub profiteerde in de 16e minuut goed van een foutje achterin bij STEVO en niet verwacht kwam het op 1-1.
Hoewel STEVO ook de bovenliggende partij was in het verdere verloop van de eerste helft, had je niet gevoel dat het een gelopen koers was. Ook niet nadat Tom van Bentheim in de 25e minuut de 1-2 maakte. Niels Wigger legde de bal vanaf rechts goed breed en de vrijstaande van Bentheim had de hoek voor het uitzoeken. Na dit doelpunt waren de kansen schaars voor STEVO tot aan de rust. Ook Enschede kon geen potten breken, maar het verzet was nog niet gebroken.
STEVO kwam na rust wel goed uit de kleedkamer. Al in de 48e minuut was opnieuw Tom van Bentheim succesvol. Met de 1-3 voorsprong bouwde STEVO een wat veiligere marge op. Rik Kokhuis had twee minuten na de goal van Tom Bentheim ook bijna succes. Zijn schot kon ternauwernood door de keeper van Sportclub gered worden. Vier minuten later legde Rik de bal wel in het netje. Vanaf de middenlijn spurte hij met bal richting doel en lobte deze twintig meter voor de goal over de uitlopende keeper van Sportclub Enschede.
Met de 1-4 had STEVO de buit binnen. Vraag was nu, hoe hoog de stand zou uitvallen. Voordat de 1-5 van STEVO viel, knalde Rik Kokhuis vanaf 35 meter eerst nog uit een vrije trap de bal op de paal. Die 1-5 viel dan in de 61e minuut, toen chaos troef was in de achterhoede van Sportclub Enschede. Opnieuw Tom van Bentheim profiteerde goed en schoot zijn vierde van de middag voor STEVO binnen.
SC Enschede deelde af en toe nog plaagstootjes uit, maar Roy Kreuwel stond goed te keepen. Toch moest hij nog twee keer een goal toestaan door de aanvallende aspiraties van STEVO en de verdediging hierdoor soms ook wat te ver naar voren liep. Die aanvallende asparaties leiden er uiteindelijk wel toe toe dat Tom van Bentheim nog twee keer scoorde. De uitslag werd hiermee tenslotte op 3-7 bepaald en de drie gewonnen punten kan STEVO heel goed gebruiken met de wedstrijden tegen De Zweef en Tubantia in het verschiet.