STEVO haalt verdiend punt op bij koploper De Zweef

06-04-2014 om 02:00 uur

STEVO hield zondagmiddag in Nijverdal één punt over aan het duel tegen koploper De Zweef. De 0-0 uitslag was een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen in het veld. De Zweef probeerde in de 2e helft wel om STEVO onder druk te zetten, maar al te groot gevaar leverde dat ook weer niet op. De grootste kans in de wedstrijd was misschien wel voor STEVO. Roy Wigger, in de 2e helft in het veld gekomen voor Niels Wigger, wist aan zijn naaste belager te ontkomen. Schuin voor de goal schoot hij de bal voorlangs in plaats van in het doel.
In de eerste helft kabbelde de wedstrijd tot aan de rust voort. Kansen voor beide elftallen waren op één hand te tellen. Vermeldenswaardig is dat Roy Damhuis in de 6e minuut bijna vrije doorgang had op de keeper van De Zweef. Vlak voor de zestien werd Roy onderuit gehaald, maar de soms wat irritant fluitende scheidsrechter Hendriksen zag niks in het voorval.
De Zweef kreeg zijn eerste grote kans in de 20e minuut. Keeper Roy Kreuwel kon echter verder onheil voorkomen uit de voorzet vanaf links. Rick Bekke van STEVO had verder nog een keer pech na een goede steekpas van Maarten Gelhever. Het bedoelde lobje van Bekke uit de situatie werd door de keeper van de Zweef over de goal getikt.
De Nijverdallers lieten zich tot aan rust ook nog enkele keren voor het doel van STEVO zien, maar al te groot gevaar leverde dat niet op.
In de tweede helft liep STEVO vanaf het begin te ver achteruit, al dan niet noodgedwongen. De Zweef probeerde direct meer druk te zetten op het doel van STEVO, maar deed dat in een te traag tempo. STEVO was vanaf dat moment de counterploeg. Gevaarlijk werd het daaruit in de 63e minuut toen Roy Damhuis een prima laag schot afvuurde op de goal van De Zweef. De sluitpost kon in de verre hoek ternauwernood de bal weg tikken.
De Zweef had in diezelfde minuut de pech dat de bal vanuit een corner maar net langs de verkeerde kant van de paal werd gekopt.
Als eerder vermeld kwam de grootste kans voor STEVO, en misschien wel van de hele wedstrijd, van Roy Wigger. In de 80e minuut liep Roy zijn tegenspeler eruit over rechts en schuin voor de goal probeerde hij de bal langs de keeper in het doel te schieten. Helaas verdween de bal niet tussen de palen en in de resterende tijd probeerde STEVO, met succes,  de 0-0 over de tijd heen te tillen. De Zweef deed nog een laatste krachtsinspanning om de wedstrijd voor zich te winnen. Het lukte de Nijverdallers niet en STEVO hield uiteindelijk verdiend één punt over aan het duel.
STEVO - VOGIDO.
Volgende week komt Vogido naar de Peuverweide. Het eerste duel in Enschede werd 5-2 voor Vogido. STEVO speelde toen een kansloze wedstrijd waarin het blessureleed voor de ploeg van trainer Geert Veldhuis wel heel groot was. A-junior Thomas Steggink scoorde voor STEVO en ook Wiebe Penterman was succesvol. Op sportpark de Peuverweide krijgt Vogido met een ander STEVO te maken. Met nog enkele wedstrijden te gaan moeten de punten zondag in ieder geval in Geesteren blijven. Het treffen begint om 14:00 uur.