Winst voor STEVO 2 en STEVO 3

13-04-2014 om 02:00 uur

Het tweede en derde elftal van STEVO wisten zondag opnieuw een overwinning bij te schrijven. STEVO 2 deed dat thuis met 2-1 tegen het hoog geklasseerde PH 2. STEVO 3 kwam pas in de tweede helft los tegen TVC ’28 4. Op het einde van de wedstrijd was het 4-1 voor het elftal van trainer Thijs Masselink.

STEVO 2 had het vooral in de eerste helft moeilijk tegen PH 2. PH begon goed en al na vijf minuten stond het 1-0 voor . Keeper Niels Kroeze liep met bal en al het doel. Dit uit een corner.

STEVO moest ook daarna het meeste initiatief aan de Almeloers laten. Stijn Harmelink had nog wel een goede mogelijkheid maar de bal trof geen doel. Dat deed het wel in de 38e minuut toen Stef Arkink goed stond op te letten voor de goal van PH. De keeper van PH kreeg de bal uit een inzet niet onder controle en Stef was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken.
Met 1-1 gingen beide ploegen ook de kleedkamer in.

Na rust lagen de meeste kansen op een overwinning toch wel bij STEVO. PH probeerde het veelal met hoge ballen, maar die waren allemaal een prooi voor Niels Kroeze. De winnende treffer voor STEVO 2 ontstond uit een penalty. Stijn Harmelink omspeelde in de zestien goed de keeper, maar werd door een speler van PH na de actie onderuit gehaald. De scheidsrechter kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Niels Kroeze ging achter de bal staan en maakte geen fout. De 2-1 voorsprong kon STEVO daarna vrij eenvoudig vasthouden. Pech had het ook nog met een bal op de lat aan het einde van de wedstrijd

STEVO 3 - TVC '28 4  4-1

STEVO 3 maakte het zich onnodig moeilijk tegen de nummer laatst TVC ’28 4. Bij rust stond het zelfs met 0-1 achter. Jorn Weerink en Mike Kroeze schoten binnen 5 minuten de bal op paal en lat, maar daarna was het gebeurd met de goede voornemens. TVC ’28 profiteerde in de 30e minuut van het mindere voetbal van STEVO 3 en nam brutaal de leiding 0-1. Het had in de 40e minuut ook zomaar 0-2 kunnen zijn toen de bal op de lat knalde van het doel van keeper Wouter Evers.

Gelukkig kwam STEVO 3 herboren uit de kleedkamer. In de 48e minuut maakte Mike Kroeze de 1-1 gelijkmaker. Een bevrijdende treffer, die ook het spel van STEVO hierna ten goede kwam.
In de 60e minuut kreeg STEVO een vrije trap van scheidsrechter Rolefes toebedeeld. Robert Hegeman schoot hard op doel en de keeper van TVC kreeg de bal niet onder controle. Jorn Weerink profiteerde van de keepersfout en maakte 2-1.

Hierna was Jorn Weerink in de 67e en 70e met nog twee treffers goed op dreef. Zodoende viel de uitslag 4-1 toch nog ruim uit in het voordeel van STEVO 3. Volgende week treft het opnieuw TVC, nu in Tubbergen. Scherpte vanaf het begin is dan zeer gewenst.