STEVO A1 grijpt laatste strohalm tegen MVV ’29. Winst in de derby.

19-04-2014 om 02:00 uur

UPDATE: Door het verlies van de concurrentie is STEVO A1 ook volgend jaar verzekerd van de eerste klasse. Wedstrijdverslag STEVO A1 - MVV '29 A1 - : STEVO A1 heeft zaterdagmiddag in de thuiswedstrijd tegen MVV ’29 de laatste strohalm gegrepen voor klassebehoud. Het werd 5-2 voor de mannen van trainer Theo Wigger. Er is na de overwinning op de Harbrinkhoekers nog altijd hoop dat STEVO A1 volgend jaar ook eerste klasse speelt. De komende wedstrijd zal de doorslag geven. Tegen MVV ’29 stond STEVO A1 al na drie minuten met 0-1 achter. Keeper Gijs Olimulder werd verrast door een kopbal uit een vrije trap. STEVO was hiermee meteen wakker geschud en nog binnen het kwartier kwam het op gelijke hoogte door Renze Hekhuis, die een corner van Tom Reekers verzilverde. STEVO ging goed door na de gelijkmaker en even later was het al 2-1 door Stijn de Roy van Zuidewijn. Uit de draai vanaf de rand zestien schoot Stijn de bal in het doel. MVV ’29 was verrast door de inzet van STEVO en opnieuw Stijn de Roy van Zuidewijn scoorde nog voor rust de 3-1. De bal uit een corner van Tom Reekers werd door Renze Hekhuis op doel geschoten en onderweg verlengd door Stijn. Een comfortabale voorsprong dus voor de thee en die werd na de onderbreking niet meer uit handen gegeven. Sterker nog, de voorsprong werd verder uitgebouwd. Remon Kruiper verlengde de bal in het doel vanuit een vrije trap van Wout Gehring en Justin Oude Booijnk stelde Roel van de Bulk in staat om te scoren. Vlak voor het einde deed MVV ’29 iets terug maar de uiteindelijke 5-2 nederlaag was een flinke domper voor de gasten, die nu in puntenaantal zijn geevenaard door STEVO A1.