STEVO nipt maar verdiend met 1-0 langs Vogido.

19-04-2014 om 02:00 uur

Nipt maar verdiend won STEVO Paaszaterdagavond van het Enschedese Vogido met 1-0. Een uitslag die ook zomaar 7-2 had kunnen zijn voor STEVO wanneer alle honderd procent kansen benut waren door beide ploegen. STEVO kwam nog al eens alleen voor de keeper van Vogido maar de sluitpost was een bijna onneembare vesting deze avond. Aan de andere kant deed keeper Roy Kreuwel van zich spreken in de 93e minuut met een wereldredding. Hoe Roy het deed is niet te omschrijven, maar hij deed het wel.
Door de overwinning gaat STEVO Vogido op de ranglijst voorbij en zet het een hele grote stap in de richting van klassebehoud. Dat zou ook niet meer dan terecht zijn na al het blessureleed aan het begin van de competitie, waarin het moest roeien met de riemen die het had. Toen STEVO éénmaal weer op volle sterkte was werden bijna geen punten meer weggeven. Heino en ATC waren nog spelbrekers, maar verder liep het van een leien dakje. Daarom ook was er voorafgaand aan het duel met Vogido veel vertrouwen bij de spelers en de technische staf.

Na de één minuut stilte voor een tragisch sterfgeval bij Vogido ging STEVO sterk van start. Tom van Bentheim en Niels Wigger hadden zomaar de 1-0 en 2-0 op de voet in minuut zes en zeven. Even daarna ging Maarten Gelhever in de sandwich bij twee Vogido spelers, anders had hij zomaar vrije doorgang richting het doel van de gasten. Nog wat kansen voor STEVO noteren we o.a in de 16e minuut wanneer Rik Kokhuis strand op de keeper van Vogido en Maarten Gelhever deed dat nog eens in de 24e minuut. Ingmar Reinerink zag zijn bal uit een corner in de 28e minuut net naast gaan. STEVO dus de aanvallende ploeg en voor Vogido noteren we de eerst echt grote mogelijkheid in de 40e minuut wannneer een hoge bal richting het doel van STEVO wijfelend werd ingeschat door de laatste mensen van de thuisploeg. Gelukkig kwam STEVO hier goed weg.

Na de thee zette STEVO de goede bedoelingen van deze avond voort en dat betaalde zich uit in de 51e minuut toen Tom van Bentheim uit een voorzet van Maarten Gelhever de bal binnenschoot.
Kansen voor STEVO op meer goals bleven daarna niet uit. Rick Bekke 59e minuut, Roy Wigger 67e minuut, Tom Van Bentheim 68e minuut, nog een keer Roy Wigger 74 minuut, Niels Wigger 79e minuut. Het hadden met iets meer geluk zomaar allemaal doelpunten kunnen zijn. De keeper van Vogido stond in alle gevallen op de goede plek. En wanneer je dan zoveel kansen mist, dan bekruipt je al gauw het gevoel van; het zal toch niet.

Vogido gooide in de laatste tien minuten alles op de aanval en STEVO kwam goed weg in de 82e minuut en helemaal in blessuretijd toen Roy Kreuwel een eerder genoemde wereldredding verrichtte. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was dan ook een ware bevrijding en de mooie overwinning op Vogido doet STEVO hoop geven op een langer verblijf in de 2e klasse.

1 Minuut stilte voorafgaand aan het duel.

Bron: Stevo Voetbal