STEVO 2 terug in de hoofdklasse.

01-06-2014 om 02:00 uur

Na een jarenlange afwezigheid is STEVO 2 terug in de hoofdklasse. In de nacompetitie werd zondagmorgen op sportpark de Peuverweide WSV 2 met 2-0 verslagen. Eerder op Hemelvaartsdag werd In Apeldoorn al met 3-4 gewonnen van WSV.

Een ongekende prestatie voor de mannen van trainer Alfons Kruiper. In de competitie ging het al crescendo, maar in de nacompetitie liet STEVO 2 helemaal zien waartoe het in staat is. Een echte vriendenploeg, een ijzersterk collectief, weten waar het om gaat op het veld en een bevlogen trainer/coach Alfons Kruiper, die samen met de leiders Kasper Olimulder, Jan Kock, Martijn Semmekrot en Richard Mensen een eenheid wist te smeden van dit succesvolle elftal.

Even waren er zondagmorgen voor de wedstrijd misschien nog twijfels of het allemaal wel goed zou komen. De gedachten gingen terug naar Hemelvaartsdag toen in de laatste 10 minuten de pijp volledig leeg was bij de spelers van STEVO 2 en WSV nog kon terugkomen van een 1-4 achterstand naar 3-4.

Het bleek loos alarm. STEVO 2 zat voor zorsquo;n 300 aandachtige toeschouwers direct goed in de wedstrijd en al na 12 minuten zat het op rozen toen Niek Korte een voorzet van Joost Kock beheerst afrondde. Niks was bij deze stand op dat moment nog zeker maar het perspectief voor promotie naar de hoofdklasse was nu wel heel goed.

WSV probeerde de tactiek van donderdag, hoge ballen,  opnieuw toe te passen. Nu zonder succes.
STEVO 2 bleef eigenlijk simpel overeind. Pech had het in de 39e minuut toen Niek Korte zijn bal op goal maar net gestopt zag door de keeper van WSV. Ook pech was er voor Stef Arkink. Zijn kopbal uit een corner van Stijn Harmelink belandde op het dak van het doel van WSV.
gevaarlijkste moment van WSV was er in de 30e minuut toen een bal maar net voorlangs het doel ging van keeper Niels Kroeze. Het enige wapenfeit eigenlijk in de eerste helft van WSV.

In de tweede helft veranderde er eigenlijk weinig aan het spelbeeld van de eerste helft. WSV probeerde het nog wel, maar de verdediging van STEVO stond als een huis.
Toen in de 70e minuut invaller Niek van Bentheim vanaf rechts voor de goal succesvol Niek Korte bediende en de 2-0 een feit was, gingen de kopjes definitief omlaag bij WSV.

Er gebeurde weinig of niks meer tot aan het laatste fluitsignaal en STEVO 2 mocht zich opmaken voor een groot en welverdiend feest. Op de kermis in Geesteren werd het tweede elftal van STEVO ook nog eens gehuldigd voor de geweldige prestatie.