STEVO niet opgewassen tegen Tubantia

27-04-2014 om 02:00 uur

STEVO was zondagmiddag niet opgewassen tegen Tubantia. Het werd een 3-1 overwinning voor de Hengeloers, die vooral in de omschakeling de STEVO verdediging steeds handen vol werk bezorgden. De 3-1 eindstand was overigens al bij rust bereikt.

In de eerste helft was Tubantia ook duidelijk de betere ploeg. Nadat de eerste tien minuten nog gelijk opgingen, was het daarna toch vooral Tubantia dat de lakens uitdeelde. Op de snel uitgevoerde aanvallen had STEVO weinig antwoord. In de 25e minuut ging het dan ook mis. Door het hart van de verdediging werd STEVO uitgespeeld en ook keeper Roy Kreuwel werd kansloos gelaten.

De voorsprong was op dat moment verdiend en werd in de 31e minuut uitgebouwd naar 2-0. Drie spelers van Tubantia kwamen tegenover één verdediger van STEVO te staan en simpel werd de stand op 2-0 gebracht.

Rick Kokhuis deed een minuut later nog wel wat terug, maar in de 34e minuut lag de bal alweer achter Roy Kreuwel in het net. In de 3-1 achterstand voor STEVO kwam geen verandering meer. Ook niet na rust waarin STEVO wel beter voetbalde, enkele mogelijkheden kreeg, maar nooit met de overtuiging voetbalde om de wedstrijd te laten doen kantelen.

Vermeldenswaardig is nog wel, dat Thijs Nieuwmeijer en Roy Wigger met blessures het veld moesten verlaten. Met het oog op de laatste twee wedstrijden is dat zeker een aderlating voor de ploeg van Geert Veldhuis. Nog steeds is STEVO niet zeker van klassebehoud. Volgende week zondag komt Wijhe ’92 naar de Peuverweide in Geesteren. STEVO zal hoe dan ook moeten winnen van de Wijhenaren. De wedstrijd begint om 14:00 uur.