STEVO verliest van SDC ’12 in doelpuntrijke wedstrijd.

11-05-2014 om 02:00 uur

STEVO heeft haar laatste wedstrijd in dit seizoen met 5-3 verloren van SDC 12 uit Denekamp.
In de eerste helft ging de wedstrijd nog aardig gelijk op, maar in de tweede helft was het voornamelijk SDC dat het spel bepaalde. De Denekampers lieten toen vele kansen liggen om de score verder op te voeren.

SDC kwam op voorsprong in de 30e minuut. Een hoge bal vanuit een corner viel pardoes over de lijn bij de tweede paal in het doel. STEVO kwam 1 minuut later al weer op gelijke hoogte door Tom van Bentheim. Na deze 1-1 stand lieten STEVO en ook SDC een grote kans liggen op een doelpunt. Dat doelpunt viel uiteindelijk nog wel voor rust. En dan voor SDC. Onnodig balverlies op het middenveld bij STEVO werd genadeloos afgestraft door de Denekampers. Keeper Niels Kroeze, Roy Kreuwel was geblesseerd, was kansloos bij de inzet vanaf de rechterkant. STEVO had direct daarna gelijk moeten maken. Voor open doel schoof Tom van Bentheim de bal langs de verkeerde kant van de paal.

Dat deed Rik Silderhuis kort na de pauze niet. Maarten Gelhever werd onderuit gehaald in de zestien meter van SDC en de goed leidende scheidsrechter legde de bal terecht op de stip. Rik Silderhuis mocht dus de penalty nemen en deed dat uiterst koel. Na deze 2-2 stand zakte het niveau van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau. STEVO had het meeste kruit al verschoten en SDC profiteerde van de terugval van de rood/gelen.

Youri Mensink, Ruud Ottenhof en Daan Sanders waren succesvol uit de vele aanvallen die op het doel van STEVO volgden. Met wat meer geluk hadden de Denekampers er drie of vier meer gemaakt. Dat bleef STEVO gelukkig bespaard. Op het eind wist STEVO de stand zelfs nog een iets draaglijker aanzien te geven door Wiebe Penterman, die een pass van Wilco Broekhuis succesvol afrondde.

Met een 5-3 nederlaag sluit STEVO daarmee het seizoen af. Een kleine domper op de feestvreugde van vorige week, toen klassebehoud veilig werd gesteld.

Dank gaat deze middag nog uit naar Pascal Semmekrot voor het twitteren van de tussenstanden.

Bron: Stevo Voetbal