STEVO 2 verder in nacompetitie na overwinning op RKHVV 2

25-05-2014 om 02:00 uur

STEVO 2 is na de overwinning op RKHVV 2 nog één ronde verwijderd van de hoofdklasse. Het werd zondagmorgen 1-2 in Huissen voor de mannen van trainer Alfons Kruiper. Dit na de 1-1 van vorige week in Geesteren. RKHVV mocht dan technisch over de iets beter voetballers beschikken in beide wedstrijden, de inzet en het collectief van STEVO 2 gaf uiteindelijk de doorslag dat juist zij een ronder verder komen.

In de beginfase was er zondag nog weinig kwaliteitsverschil te bespeuren  tussen beide ploegen. Allengs werd RKHVV na 20 minuten de wat betere ploeg. STEVO 2 zette daar, als gewoonlijk, een flink portie werklust tegenover en na zorsquo;n 35 minuten ging het treffen weer gelijk op. De beide ploegen gingen de rust in met 0-0.

STEVO 2  ging flitsend uit de startblokken in de 2e helft  en liet direct haar tanden zien. Rob Steggink had de 1-0 op de voet in de 46e minuut , maar mistte jammer genoeg. Nog geen minuut later was het aan de andere kant wel raak. Een corner voor RKHVV werd door Lars Platenkamp ongelukkig in het eigen doel gewerkt. Een domper voor STEVO 2, maar niet onoverkomelijk deze tegenslag.

De voorsprong voor RKHVV werkte namelijk als een rode lap op een stier voor STEVO 2. Nu of nooit, was het motto. Het werd nu. Eerst 1-1 uit een penalty van Robert Hegeman, na een handsbal,  en niet lang daarna 1-2 uit een perfecte aanval over links via Niek Korte, die de beslissende pass gaf aan Rien Nieuwmeijer. En dan nog Niels Kroeze, die een penalty stopte voor STEVO na de 1-2.voorsprong.

RKHVV probeerde van alles en nog wat, maar de verdediging van STEVO stond als een huis en gaf niks meer weg.

De goed leidende scheidsrechter liet weliswaar 8 minuten doorspelen na de 90 minuten, maar STEVO 2 hield stand en gaat met de getoonde inzet over de beide duels terecht door naar de volgende ronde.

Op Hemelvaartsdag moet WSV 2 uit Apeldoorn bestreden worden.