Goede start STEVO 2 in laatste ronde nacompetitie

29-05-2014 om 02:00 uur

STEVO 2 is goed begonnen in de laatste ronde van de nacompetitie. In Apeldoorn tegen WSV 2 werd het 3-4 voor de jongens van trainer Alfons Kruiper in de eerste wedstrijd. Een geweldige prestatie. Misschien onverwacht, maar niet voor STEVO 2 dat van quit af aan in deze nacompetitie laat zien dat het aan een missie begonnen is, die men kost wat kost goed wil afsluiten. Bijna had dat misschien al een feit kunnen zijn toen STEVO op een 1-4 voorsprong kwam in de tweede helft tegen WSV. Uiteindelijk was het iets te veel van het goede. STEVO had op het einde van de wedstrijd al haar krachten verbruikt en WSV kon nog terugkomen tot 3-4. Zodoende gaat het zondag in Geesteren toch nog spannend worden.

STEVO kwam in de 2e minuut al op voorsprong. Rien Nieuwmeijer, voorin geposteerd, was succesvol. STEVO putte vertrouwen uit het vroege doelpunt en binnen het kwartier stond het 0-2 in Apeldoorn. Stef Arkink rondde een schitterende combinatie over veel schijven beheerst af. WSV was vol ongeloof en overrompeld door het sterke begin van STEVO. De Apeldoorners waren daarna vooral gevaarlijk met corners en hoge ballen voor het doel van keeper Niels Kroeze.

Een doelpunt bleef uit en allengs probeerde WSV met meer fysiek geweld om de wedstrijd te keren. Dat lukte niet en in de 40e minuut was het hek helemaal van de dam bij WSV toen Stijn Harmelink net buiten de zestien, praktisch op de achterlijn, een vrije trap snoeihard binnenschoot.

Met 0-3 ging STEVO de rust in en de verwachting was dat WSV alles of niets zou gaan spelen na de pauze. Dat viel in eerste instantie nog wel mee, maar in de 53e minuut,uit een vrije trap, was daar toch het doelpunt voor WSV.

Het geloof zag je terugkeren bij WSV, maar kreeg opnieuw een knauw in de 60e minuut toen STEVO de voorsprong vergrootte naar 1-4 vanuit een penalty. Stijn Harmelink was succesvol vanaf de elf meter.

Even daarna had Rien Nieuwmeijer alle pech had met zijn inzet uit een voorzet van Richard Nieuwmeijer. De keeper van WSV redde wonderbaarlijk.

STEVO 2 had veel gegeven tot dan toe en je zag op het eind de krachten afnemen. Dat ontging WSV niet en zodoende kon het nog terugkomen tot 3-4 in blessuretijd. Misschien een teleurstelling dat een riante voorsprong bijna uit handen werd gegeven; aan de andere kant een prima uitgangspostie voor de wedstrijd van zondag in Geesteren. Belangrijk is dan de steun van de twaafde man. Om 11:00 wordt er afgetrapt op de Peuverweide.

Bron: Stevo Voetbal