Wout Gehring doet verslag van het KOSC Toernooi

11-06-2014 om 02:00 uur

Wout Gehring van STEVO A1 heeft onderstaand de belevenissen op het KOSC toernooi in Ootmarsum, afgelopen weekeinde, uitvoerig beschreven. Wout bedankt voor het prachtige verslag.

"Vrijdag 6 juni was het dan zover, het begin van het KOSC kamp. De weersverwachtingen waren goed, de selectie was compleet, wat wil je nog meer? Om 16.30 uur moesten we verzamelen bij Cafe-zaal Steggink zodat we de spullen in de bus konden leggen en tegen 17.00 uur met zijn vertrekken richting Ootmarsum.

Eenmaal aangekomen had leider Niek Leus al de lsquo;beste plekrsquo; voor ons geregeld, want we zaten namelijk helemaal vooraan in het tentenkamp. Tegen 19.00 uur stond de teampresentatie op de agenda en dat verliep allemaal volgens planning. Minder was, dat er nog een aantal teams van ver weg in de file stonden. Die waren voor de teampresentatie dus verhinderd. Snel werd al duidelijk dat de organisatie van het KOSC kamp blij was om ons STEVO te verwelkomen, omdat wij een aantal jaren afwezig zijn geweest om bepaalde redenen.

Na de teampresentatie stond er om 20.00 uur de eerste poulewedstrijd op het programma, STEVO A1 - KOSC A1. De wedstrijden in de poule duurden allemaal 20 minuten. Er wordt altijd gezegd dat de eerste wedstrijd in de poule niet verloren mag worden en dat gebeurde dan ook niet op deze warme vrijdagavond.  De uitslag was de brilstand van 0-0.

Na de wedstrijd, hebben we srsquo;avonds in de feesttent een goed feestje gevierd en dat tot in de late uurtjes doorging. En er werd uiteindelijk toch nog gescoord die avond, maar daar weet Stan meer van. De volgende dag moest er ook weer gevoetbald worden en dus er werd ook nog even geslapen.

Zaterdagmorgen om ongeveer 08.30 uur zaten we met het gehele team aan het ontbijt. Dat was al een unieke prestatie voor sommigen. Maar zaterdag was ook de dag, dat de 5 andere poulewedstrijden gevoetbald moesten worden en dat de penaltybokaal plaats vond.

De eerste wedstrijd op de zaterdag was nog niet iedereen goed wakker en werd daardoor mede met 2-1 verloren van de uiteindelijke winnaar DAVO United A1. Door het verlies van die wedstrijd en het gelijke spel van vrijdagavond moest er wel een keer gewonnen worden. En dat gebeurde ook. Er werd met 2-0 gewonnen van Geinburgia A1 en was dus alles nog mogelijk. 3 Wedstrijden 4 punten en een doelsaldo van 3-2.

Voor de wel verdiende middaglunch moesten we nog 1 wedstrijd voetballen en dat was wederom tegen KOSC A1 en opnieuw was na 20 minuten op het scorebord de brilstand te zien, 0-0. Toen was het tijd om te gaan lunchen met het team, maar door het hartstikke warme weer hadden we eigenlijk  meer dorst dan echte honger. Na de lunch wist iedereen wat ons te doen stond, 2 keer winnen en we zijn door naar de beste 8.

DAVO United stond op dat moment bovenaan en wij op een 3de plaats.  DAVO werd verslagen in een knotsgekke wedstrijd met 4-2. Dat betekende de laatste wedstrijd winnen van Geinburgia en we zouden doorgaan naar de beste 8. Geinburgia had alles nog verloren, dus winnen moest ons zeker gaan lukken. Doordat wij teveel kansen mistten maakten we het ons zelf heel erg moeilijk, maar uiteindelijk werd er met 1-0 gewonnen en gingen door naar de beste acht.

Wat betreft het voetballen zat het er deze dag op voor de meesten, behalve voor Justin. Want Justin ging strijden voor de penaltybokaal. Ieder team moest 1 iemand aanwijzen die drie penaltyrsquo;s mocht nemen en die moest ze allemaal proberen te gaan scoren. Bij winst van de penaltybokaal, kreeg je natuurlijk een beker maar ook nog een extraatje en dat waren 2 punten bij op het totaal gehaalde aantal punten in de poule.

Oud keeper van STEVO 1 Michiel Achterhoek en keeper van de plaatselijke KOSC A1, mochten proberen zoveel mogelijk penaltyrsquo;s te stoppen. Al snel werd duidelijk dat Justin 1 van de favorieten was voor deze penaltybokaal, namelijk 3 uit 3. Justin en 5 jongens meer moesten toen om en om hun eigen penalty er in proberen te schieten. Uiteindelijk bleven op het laatst Justin en een speler van KOSC A3 over voor de penaltybokaal.

Door een scheidsrechtelijker blunder ging uiteindelijk niet de prijs naar Justin maar naar de speler van KOSC A3. Leuk detail was dat 6 van de 7 penaltyrsquo;s die Justin nam, allemaal verdwenen in de rechter hoek en daar wisten de keepers geen antwoord op. Na de penaltybokaal werd er natuurlijk s lsquo;avonds weer een feestje gevierd in de feesttent en dat was net als vrijdagavond een zeer geslaagd feestje. Zondag, het was geen gewone zondag, maar het was Zondag Finaledag!

Er werd gestreden om de plekken 1 t/m 8 in de finalepoule en om de plekken 9 t/m 16 in de verliezerspoule. Na dat er was ontbeten, gingen wij ons omkleden en klaarmaken voor de wedstrijd van 09.40 uur tegen Koninklijke UD A1, de ploeg die vooraf werd beschreven als 1 van de favorieten voor de eindzege van het toernooi. Ook nu konden we zien dat we nog niet allemaal even goed wakker waren, want we keken al snel tegen een 2-0 achterstand aan, maar er was nog even tijd om dit weer recht te zetten, want de wedstrijden duurden nu geen 20 minuten maar 30 minuten. En dat kwam ons dit keer goed uit, want van een 2-0 achterstand kwamen we op een 2-3 voorsprong. De winnende goal werd nota bene gemaakt door onze linksback Marijn, die het hele seizoen nog niet had gescoord.

Koninklijke UD kon niet goed met het verlies omgaan en liet zich aan het eind van deze wedstrijd van haar slechte kant zien en trokken zich uiteindelijk later in het toernooi terug. Maar er werd dus gewonnen en dat betekende, sowieso bij de beste 4.

Reutum A1 (onder de 21), DAVO United A1, CHV ORKA A1 en ons eigen STEVO A1, waren bij de beste 4 ploegen. In de halve finale werd gespeeld tegen Reutum A1, die wedstrijd moeten we maar zo snel mogelijk vergeten, want die werd kansloos met 4-0 verloren. Dus konden we ons opmaken voor de wedstrijd om plek 3 en 4 tegen CHV ORKA A1.

Iedereen zat er goed doorheen van het zware weekend, maar er moest toch nog gevoetbald worden. Al snel kwamen we met 2-0 achter, maar we konden toch nog met zijn allen de knop om zetten en daardoor was het na 30 minuten 2-2. Dus moesten er penaltyrsquo;s worden genomen, om het duel te beslissen. Volgens mij is er nog nooit zorsquo;n slechte penalty-reeks geweest, want van de 6 penaltyrsquo;s die werden genomen, werden er 5 gemist. 2 penaltyrsquo;s van hun kant werden gemist door 2 wereld reddingen van onze keeper Gijs en de andere penalty werd overgeschoten. En aan onze kant werden er 2 penaltyrsquo;s gemist (namen worden liever niet genoemd), maar Justin bleef wel rustig en schoot de winnende penalty in het welbekende rechter hoekje.

DAVO United A1, won uiteindelijk het toernooi d.m.v. penaltyrsquo;s en kunnen wij toch nog zeggen, dat wij als enigste team hebben gewonnen van de uiteindelijke winnaar. Al met al, was het een super geslaagd weekend, iedereen heeft zich prima vermaakt en een door niemand verwachtte 3e prijs mee teruggenomen naar Geesteren.

En hebben we het na de tijd met het gehele team goed afgesloten bij onze sponsor Cafe-zaal Steggink en zijn we nog met een aantal jongens uit het team naar Dancing Bruins geweest. En als het mee zit, zijn we er volgend jaar gewoon weer bij. Dus hopelijk, TOT VOLGEND JAAR OP HET KOSC KAMP! "

Foto's van het KOSC Toernooi zijn hier te zien

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

woensdag 17 juli

19.2°

Ochtend 15.0°
Avond 20.9°
Nacht 15.7°
Min. 14.0°
Max. 21.0°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin