Magic Four prolongeert titel tweede PMA-Voetvolleytoernooi

14-06-2014 om 02:00 uur

Team Magic Four met Robert Hegeman, Thijs Masselink en Niels Keppelink heeft haar titel van vorig jaar op het PMA-voetvolleytoernooi geprolongeerd. In de finale versloeg het team D6 met Charel Nijhuis, Mark Haverkort, Ruben Kreuwel en Martijn Mensen.

De PMA wisselbokaal werd na afloop van de finale uitgereikt door STEVO-voorzitter Henk Martens. Ook sponsor Robert Maathuis van PMA-schilders uit Vriezenveen was bij de prijsuitreiking aanwezig.

Het tweede PMA-voetvolleytoernooi op sportpark de Peuverweide ging zaterdagmiddag van start met 60 teams verdeeld over 12 poules. Zorsquo;n 25 scheidsrechters uit Geesteren waren aangewezen om de wedstrijden in goede banen te leiden.

Regisseur bij het toernooi Paul Gehring liep zich de hele middag de longen uit het lijf om links en rechts en overal te informeren of alles op rolletjes liep. Paul kon gerust zijn. De adjudanten van Paul uit de PMA-commissie Emiel Schröder, Edwin Paus, Gerben Busscher, Richard Mensen, Ben Kottink, Robert Paus en John Nijhuis hadden alles op de rit en eigenlijk was er na afloop niks aan of op te merken over het toernooi. Er was maar één conclusie en die was, dat het toernooi in alle opzichten geslaagd genoemd mag worden.

Mede door het prachtige weer was het goed toeven op de Peuverweide, waar een groot terras de hele middag tot de laatste plaats bezet was. Het natje en droogje was niet onbelangrijk, maar zeker zo belangrijk waren de wedstrijden op het hoofdveld van STEVO.

In de poulefase ging het er nog redelijk ontspannen aan toe, maar naarmate de finales meer en meer in het zicht kwamen werd het ernst bij de deelnemers die nog in de strijd waren. Beslissingen van de scheidsrechters werden sneller in twijfel getrokken en het was nu een echte competitie.

Prominenten op het toernooi, Michel Jansen en Evert Bleuming van FC Twente en ook oud STEVO-trainer Geert Veldhuis en Hans Bossink wisten niet tot de halve finalerondes door te dringen. Wel deden dit team Magic Four, team Niet komen opdagen, team D6 en team Labia Toje Baja.

Uiteindelijk bleven twee teams over in de finale. Magic Four en D6. De finale ging over twee sets van 10 punten. Team Magic Four wist beide te winnen met 10-8 en 10-5 en prolongeerde daarmee de titel van vorig jaar. De bluf en het zelfvertrouwen, voorafgaand aan het toernooi, was groot bij Magic Four, maar niet onterecht zo bleek achteraf.

STEVO-voorzitter Henk Martens stak de loftrompet uit over de organisatie, de scheidsrechters en alle vrijwillers die het PMA-voetvolleytoernooi tot een succes maakten. Robert Maathuis van PMA-Schilders uit Vriezenveen werd door de voorzitter bedankt voor de ondersteuning van het prachtige toernooi.

Nadat de PMA-wisselbokaal was uitgereikt aan de winnaar Magic Four, kreeg Carien Masselink een volle boodschappenmand voor het raden van het juiste gewicht van deze mand. PLUS Wallerbosch stelde de boodschappenmand beschikbaar.

Klik hier voor foto's van het voetvolleytoernooi

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 23 juni

21.2°

Ochtend 13.4°
Avond 23.6°
Nacht 16.6°
Min. 11.8°
Max. 23.6°

Zon op: 03:11 uur
Zon onder: 19:59 uur

Meer weer

Gebruikerslogin