Sportmensen gehuldigd op jaarvergadering STEVO-jeugd

15-06-2014 om 02:00 uur

(Foto's) - Het was volle bak zondagmorgen in zaal Steggink bij de jaarvergadering van de STEVO-jeugdafdeling. Inschuiven werd gevraagd om alle belangstellenden een plaatsje te gunnen. Jeugdleden van STEVO , leiders en trainers waren benieuwd hoe het afgelopen seizoen was verlopen en wie tot sportmensen zouden worden gekozen.

Jeugdvoorzitter Erik Kottink gaf het verlossende antwoord. Robbin Engbers van STEVO B1 bij de junioren, Mick Velthuis van STEVO D1 bij de pupillen, Demi Hemmer van meisjes STEVO C1 en als laatste het C1-meiden elftal en STEVO D4 als de sportteams.

Een goed stel zo was de mening van de aanwezigen. Allen werden geloofd om hun prestaties en houding bij STEVO.

Jeugdvoorzitter Erik Kottink opende de bijeenkomst met de woorden "Wat een mooie zondagmorgen. Zoveel belangstelling en dan ook ook nog de winst van het Nederlands elftal afgelopen vrijdag. Het kan niet mooier. Allen welkom".

 

 

Vervolgens werd trainer Thijs Masselink van STEVO C1 en passant nog even in het zonnetje gezet voor de winst met zijn Team Magic Four op het PMA-voetvolleytoernooi afgelopen zaterdag en kreeg STEVO A1-trainer Peter Voshaar alle felicitaties voor zijn vaderschap onlangs.

Algemeen voorzitter Henk Martens werd welkom geheten en Harrie en Ivonne Steggink kregen een bedankje voor het telkenjare beschikbaar stellen van de zaal.

Verder was jeugdvoorzitter Erik Kottink content met het feit dat hij niet één keer een wanklank had gehoord in het afgelopen seizoen. "Een pluim op de hoed daarvoor aan alle jeugdleden, leiders en trainers". Het ingevoerde alcoholbeleid bij STEVO is honderd procent nageleefd, ook een vermelding waard.

 

 

 

Traditioneel werden de overleden jeugdleden in de voorbijgaande jaren Martijn Leus en Milco Ikink in het openingswoord herdacht met een ogenblik van stilte.

Mirjam Harmelink, die de secretariële werkzaamheden voor de STEVO-jeugd verricht, las een zeer overzichtelijk jaaroverzicht voor.

Met 290 leden ging de jeugdafdeling de competitie in, zeven junioren elftallen, achttien pupillen teams en een F-league. STEVO D1 promoveerde naar de hoofdklasse. Kampioen werden STEVO C2, D3, E1, E5 en F6.

Er werden vele nieuwe shirtsponsors begroet en de kaderleden kregen een nieuwe sponsorjas.

Geslaagd waren de aktiviteiten, waaronder Sinterklaas, het mixtoernooi met kerstmis, de statiegeldflessenactie, het Henk Droste F-toernooi en de kerstattentie voor alle kaderleden.

De beide wedstrijdsecretarissen Leon Kroeze en Bart Lohuis werden bedankt voor het vele werk dat zij hebben verricht gedurende het afgelopen seizoen.

De website van STEVO werd als een onmisbare bron van informatie genoemd.

In de nieuwe jaargang zullen er cursussen volgen voor jeugdtrainers.

Op 20 juni is de kaderavond en op 21 juni moeten alle tenues worden ingeleverd in de STEVO-kantine.

De infogids over het nieuwe seizoen wordt eind juni verspreid onder de leden.

Nadat bestuurslid Johan Brughuis de verloting verrichtte in de pauze, was het jeugdvoorzitter Erik Kottink, die de sportmensen naar voren riep.

Als eerste Mick Velthuis van STEVO D1 bij de pupillen. "Alles draait in het weekeinde om sport bij de familie Velthuis en Mick is de hele week daarmee bezig", zei Erik Kottink. "Mick is een voorbeeld voor zijn teamleden en de titel is bij de juiste persoon terecht gekomen". De familie Velthuis werd in de huldiging betrokken. Karin, moeder van Mick, was niet aanwezig. Karin genoot van een welverdiend uitje op het Oerol festival op Terschelling. Haar gedachten bij dit vertier zullen ongetwijfeld bij Mick zijn geweest. Overigens was de oma van Mick een waardig vervangster bij de huldiging.

 

Bij de junioren werd Robbin Engbers van STEVO B1 naar voren geroepen. Robbin vond het enkele jaren geleden allemaal maar zo zo volgens Erik Kottink. De laatste jaren heeft hij zich geweldig ontwikkeld en unaniem werd Robbin als sportman aangewezen door leiders en trainer. Ook hier was de familie Engbers aanwezig bij de huldiging.

 

Sportvrouw of sportmeid werd Demi Hemmer van meisjes STEVO C1. Demi was en is de grote aanjaagster wat betreft het meisjes voetbal bij STEVO. Samen met haar vader Ben en Miranda Geerdink heeft Demi het meisjesvoetbal bij STEVO nieuw leven ingeblazen. Een groot compliment daarvoor was op zijn plaats en een welverdiende titel van sportvrouw hoorde daarbij.

 

Sporteam bij de pupillen werd STEVO D4. "Niet altijd het elftal wat het mooiste voetbal speelt", zei Erik Kottink, "Wel het elftal dat het meeste enthousiasme uitstraalt bij de STEVO-jeugdafdeling". Ook de inzet en bevlogenheid van de twee leiders en maar liefst drie trainers werden geroemd

 

Het meisjes C1-elftal werd idem tot sportploeg gekozen. In het begin van de competitie ging het nog moeizaam, maar na de winterstop gingen alle remmen los en begon meisjes C1 echt met voetballen. "Het enthousiasme en de leergierigheid bij de meiden straalt eraf", aldus Erik Kottink.

 

Nadat de officiële plichtplegingen voorbij waren kregen de jeugdleden de voorlopige teamindeling uitgereikt waar eveneens halsreikend naar was uitgekeken.

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

woensdag 17 juli

19.1°

Ochtend 15.0°
Avond 20.9°
Nacht 15.7°
Min. 14.0°
Max. 21.0°

Zon op: 03:31 uur
Zon onder: 19:46 uur

Meer weer

Gebruikerslogin