Peter Reekers nieuwe trainer coach STEVO

26-06-2014 om 02:00 uur

STEVO heeft in Peter Reekers de nieuwe trainer/coach gevonden voor het seizoen 2014/2015. Binnenkort zal hij met de selectie de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen gaan starten.

Reekers is geen onbekende in de voetbalwereld. Jarenlang droeg hij het zwart-witte shirt van Heracles, maar de oud-verdediger richt zijn pijlen inmiddels op een carrière als trainer.

STEVO zal de eerste vereniging worden waar Reekers de scepter zwaait. Na zijn actieve betaald voetbal carrière (SC Heracles, VVV en AGOVV) heeft hij binnen een jaar tijd de benodigde papieren voor het trainerschap (met cum laude) behaald. Ervaring heeft hij mogen opdoen tijdens zijn stages bij FC Twente. Dat hij daar in het oog sprong met zijn trainerstalenten blijkt wel uit het feit dat voormalig hoofdtrainer van FC Twente Michel Jansen hem betitelde als "topper in spe".

Reekers staat bekend als een 'no nonsens-persoon', iemand die de discipline hoog in het vaandel heeft staan. Maar ook een trainer die voor zijn spelers staat en een team kan bouwen. Niet voor niets was Reekers bij zowel SC Heracles als VVV jarenlang aanvoerder.

Reekers maakte tijdens de gesprekken met de TC een bijzonder goede indruk. Bestuurslid technische zaken Charel Nijhuis: "Peter Reekers past goed in de profielschets die we als bestuur in samenspraak met de spelersgroep en technische commissie hebben opgesteld. Hij spreekt aan door zijn voetbalvisie en het lsquo;mensen-mensrsquo; zijn. Iemand die het groepsproces niet uit het oog zal verliezen en zijn lange betaald voetbalervaringen goed kan overdragen aan onze relatief jonge spelersgroep. We zijn absoluut content met hem.'' Nijhuis vervolgt: "Peter Reekers heeft oog voor de jeugd en zal dan ook regelmatig langs de lijn staan om de verrichtingen van de overige teams bij STEVO te aanschouwen".

Peter Reekers (geboren te Almelo, 2 juni 1981) tekende in 2000 zijn eerste profcontract. In 2012 heeft hij bij AGOVV zijn carrière als betaald voetballer afgesloten. Vanaf 2014 vervolgt hij zijn carrière dus als trainer bij STEVO.

De selectie trainde vanavond al onder leiding van de nieuwe trainer Peter Reekers 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zaterdag 4 mei

16.5°

Ochtend 8.0°
Avond 14.7°
Nacht 10.6°
Min. 7.6°
Max. 16.5°

Zon op: 03:55 uur
Zon onder: 19:03 uur

Meer weer

Gebruikerslogin