STEVO's Crowd - De twaalfde man achter de dannen

22-07-2014 om 02:00 uur

De afgelopen jaren was de opzet van de donateursactie bij STEVO als volgt. Er werden deur aan deur in Geesteren donateurskaarten aan de inwoners (niet-leden van STEVO) verkocht. Met deze donateurskaart had je individueel of voor het gehele gezin gedurende het voetbalseizoen gratis entree bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Kortom, de donateur kocht met de donateurskaart gratis entree bij de thuiswedstrijden van STEVO 1.

Nu STEVO 1 inmiddels (helaas) in de tweede klasse speelt en de animo om een thuiswedstrijd van STEVO 1 te bezoeken is gedaald, zijn er ver gevorderde plannen om tot een nieuwe opzet van de donateursactie te komen.

Een werkgroep binnen STEVO is aan de slag gegaan met een nieuw idee.

Hoe ziet de nieuwe opzet van de donateursactie er uit ?

NIEUWE NAAM

Om te beginnen is het belangrijk dat afscheid wordt genomen van de naam donateursactie. Dit om direct aan éénieder duidelijk te maken dat de donateursactie oude stijl niet meer bestaat en dat er voor iets nieuws is gekozen. Gelet op hoe de nieuwe actie eruit moet komen te zien, is er gekozen voor de naam "STEVOrsquo;s Crowd Actie".

INVULLING

In deze tijden van crisis willen mensen best een voetbalclub sponsoren, maar dan moet er wel wat tegenover staan. Met andere woorden, de tijd van het zomaar geven van geld zonder enige vorm van tegenprestatie ligt achter ons. Daarom wordt de "STEVOrsquo;s Crowd Actie" als volgt ingevuld.

Per (ongeveer) 10 adressen in Geesteren gaat ieder jaar, in de laatste week van augustus en eerste week van september, een STEVO-lid deur aan deur langs bij de inwoners met STEVOrsquo;s Crowd kaarten.

De volgende kaarten worden aangeboden:

Small Fan euro; 5,00

Medium Fan euro; 15,00

Large Fan euro; 25,00

Big Fan euro; 50,00 (de huidige leden van de euro; 50,00 actie worden omgezet in Big Fan)

Om een vaste groep Big Fans te krijgen worden de belangstellenden hiervoor elk jaar automatisch Big Fan tenzij men zich per e-mail afmeldt. Het jaarlijkse sponsorbedrag van euro; 50,00 wordt per factuur geïnd.

Wat is de tegenprestatie?

1. Loterij ( Alle Fans)

Gedurende het voetbalseizoen is er een maandelijkse loting waaraan alle fans deelnemen. De trekking is elke keer tijdens de eerste thuiswedstrijd van de maand van STEVO 1.

De in totaal 8 maandelijkse trekkingen (eerste in oktober, laatste in mei) worden door de STEVO-voorzitter verricht in de kantine, direct na de wedstrijd van STEVO 1. Bij de laatste trekking in mei wordt een grote hoofdprijs verloot.

De winnaars van de trekkingen worden met prijs op de foto vereeuwigd en via Facebook, Twitter en Op en Rond de Essen bekend gemaakt. Doel hiervan is om mensen telkens weer op deze actie te wijzen waardoor het jaar erop hopelijk nog meer kaarten worden verkocht.

Op elke verkochte fankaart worden de gegevens (naam, voorletters, adres, e-mail adres, telefoonnummer) van de fan ingevuld waarna deze worden gedeponeerd in een grote voetbal in de kantine met hierop de naam van de actie. Uit deze voetbal worden telkens de winnaars geloot. De koper zelf krijgt bij de aankoop van een fankaart een soort pinpas/creditcardformaat fankaart.

Aan elke maandelijkse trekking wordt een sponsor verbonden die de prijzen beschikbaar stelt. Deze sponsor wordt op diverse media o.a. twitter en facebook vermeld als sponsor van de trekking. De sponsor komt de prijs zelf uitreiken zodat een foto moment mogelijk is.

De hoofdsponsor stelt ook de hoofdprijs beschikbaar en zal in ruil hiervoor op alle fankaarten worden vermeld.

2. Toegang tot de grote "Crowd van STEVO" avond (Medium Fan , Large Fan en Big Fan)

De voornaamste reden waarom mensen Medium Fan, Large Fan of Big Fan willen worden moet gelegen zijn in de toegang die ze krijgen tot de "Crowd van STEVO" avond. Deze avond wordt één keer per seizoen gehouden op een vrijdagavond en moet ook echt exclusief zijn voor deze Fans (en de business club leden).

Tijdens deze avond wordt een boeiende en interessante spreker uitgenodigd. Daarbij kan worden gedacht aan bijvoorbeeld een Kees Jansma, Johan Derksen, Bas Nijhuis etc. Hierna wordt met muzikale omlijsting groot feest gevierd. De avond wordt ondermeer via Facebook ,Twitter, Op en Rond de Essen en Tubantia kenbaar gemaakt. De fans krijgen op deze avond gratis een kop koffie en drie consumpties.

3. Gratis entree thuiswedstrijden STEVO 1 (Large Fan en Big Fan)

Large Fans en Big Fans hebben gedurende het voetbalseizoen gratis entree bij thuiswedstrijden van STEVO 1.

4. Hoofdprijs loterij (Large Fan en Big Fan)

Tijdens de laatste loting in mei wordt er een hoofdprijs verloot. Alleen Super Vrienden nemen deel aan deze loting.

5. Koffie in rust thuiswedstrijd STEVO 1 (Big Fan)

Big Fans krijgen in de rust van een thuiswedstrijd van STEVO 1 op vertoon van hun fankaart een gratis kopje koffie.

6. Vermelding in Presentatiegids (Big Fan)

Big Fans worden (net als nu de leden van de euro; 50,00 actie) vermeld in de presentatiegids.

SAMENVATTING

Small Fan euro; 5,00

Deelname loterij exclusief hoofdprijs

-

Medium Fan euro; 15,00

Deelname loterij exclusief hoofdprijs

Exclusief toegang "Crowd van STEVO" avond

-

Large Fan euro; 25,00

Deelname loterij inclusief hoofdprijs

Exclusief toegang "Crowd van STEVO" avond

Gratis entree thuiswedstrijden STEVO 1

-

Big Fan euro; 50,00

Deelname loterij inclusief hoofdprijs

Exclusief toegang "Crowd van STEVO" avond

Gratis entree thuiswedstrijden STEVO 1

Gratis koffie in rust thuiswedstrijden STEVO 1

Vermelding presentatiegids

 

De bovengenoemde plannen worden in de komende weken verder uitgewerkt. Zodra deze concreet zijn zullen we hierover direct berichten.

 

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 5 mei

14.8°

Ochtend 9.1°
Avond 14.0°
Nacht 11.1°
Min. 9.1°
Max. 15.7°

Zon op: 03:53 uur
Zon onder: 19:05 uur

Meer weer

Gebruikerslogin