Voorwoord op nieuwe seizoen door jeugdvoorzitter Erik Kottink

01-08-2014 om 02:00 uur

Beste jeugdleden, kaderleden, ouders en alle overige betrokkenen.

Terwijl ik dit schrijf, zijn de poule wedstrijden van het WK net gespeeld. Nederland heeft zich verrassend makkelijk geplaatst voor de volgende ronde, en hopelijk blijven we nog genieten tot en met de finale.

Het nieuwe seizoen 2014-2015 staat weer voor de deur. Een seizoen met nieuwe verwachtingen, nieuwe kansen, en (vooral niet vergeten) het vernieuwde STEVO-complex 'de Peuverweide'. De splinternieuwe kleedkamers zullen naar verwachting begin september gereed zijn, en daarna is de aanpassing van de kantine aan de beurt.

Aan het begin van ieder seizoen begroeten we ook weer nieuwe spelertjes, met daarbij nieuwe ouders, begeleiders en trainers. Het vorige seizoen was, als we naar de prestaties kijken, een redelijk seizoen voor de selectieteams. Op B1 na, die op de laatste dag degradeerde uit de 1e klasse, is iedereen in zijn klasse gebleven, en zowel D1 als E1 zouden mogen promoveren. We hebben het volste vertrouwen dat de prestaties dit jaar weer omhoog zullen gaan, gezien de progressie die de spelers individueel hebben gemaakt.

We hebben o.a. afscheid genomen van Theo Wigger, al jaren actief als trainer bij de jeugd van STEVO, en we hebben Hans Roetenberg bereid gevonden om de B1 van oefenstof te voorzien.

Ook zijn we volgend jaar weer te volgen op www.stevo.nl, en natuurlijk via Twitter. Tonnie Lohuis zorgt al een paar jaar voor een actuele site, waarop we trots mogen zijn.

Om de selectieteams naar de toekomst toe te versterken, gaan we dit jaar starten met het 'Technisch Hart'. Door geschoolde en begeleide trainers te zetten op niet selectie teams, denken we dat de kwaliteit van meer spelers verbeterd wordt, waardoor we als totale jeugdafdeling sterker zullen worden. De voetbal beleving van de jeugdleden zal omhoog gaan, trainers zullen elkaar inspireren en hopelijk zal dit in de toekomst zorgen voor een betere doorstroming naar de senioren. Dit jaar starten we in ieder geval met F2 en F3, E2 en E3, D2 en C2.

Afgelopen voorjaar zijn we voor het eerst gestart met een meisjes C team in de competitie. Onder leiding van Ben Hemmer en Miranda Geerdink is dit een succes geworden. Bijna zouden we nu starten met een D team, maar we hebben op dit moment nog te weinig spelers van 12-14 jaar. Ik wil iedereen oproepen om de meiden enthousiast te volgen, en anderen inspireren om ook bij Stevo te gaan.

In de info gids staat een passage over alcoholgebruik. Ondanks het standpunt van het bestuur, dat in de 1e lijn de leden en de ouders verantwoordelijk zijn , wil ik met klem een beroep doen op de leiders, trainers en overige kaderleden om de regels over alcoholgebruik die hierin vermeld staan te respecteren. Het welzijn en gezondheid van de jeugdleden staat hierbij centraal. Dat houdt bij STEVO in dat jeugdspelers, die nog geen 18 zijn, geen alcohol kunnen krijgen in de kantine, en dat er in de STEVO kantine geen alcohol verkrijgbaar is op zaterdag (behalve incidenteel rond seniorenwedstrijden op zaterdag)

Tot slot wil ik aandacht voor het volgende:

Het afgelopen jaar zijn er geen noemenswaardige klachten geweest over het gedrag van spelers, trainers en leiders. Zowel op de Peuverweide, als ook bij tegenstanders, weten we ons prima te gedragen tegenover de tegenstander. Sportief gedrag hoort erbij, of je nu wint of verliest. Want voetbal is de belangrijkste bijzaak ter wereld. Ik wil jullie allemaal bedanken voor dit gedrag, en ga er vanuit dat dit ook het volgend seizoen het beeld zal zijn langs de lijn.

Rest mij niets anders om jullie (voetballers, trainers, leiders en al het overige kader) een mooie en een

sportief en succesvol jaar toe te wensen, mede namens het voltallige jeugdbestuur en technische commissie.

Erik Kottink

Bron: Stevo Voetbal

Het weer

zondag 3 maart

14.0°

Ochtend 7.5°
Avond 11.4°
Nacht 8.0°
Min. 6.9°
Max. 14.5°

Zon op: 06:14 uur
Zon onder: 17:15 uur

Meer weer

Gebruikerslogin