Zwaar bevochten 2-2 gelijkspel STEVO 3 tegen DSVD 2

14-09-2014 om 02:00 uur

STEVO 3 heeft zondagmorgen een zwaar bevochten 2-2 gelijkspel behaald tegen DSVD 2 uit Deurningen. Na een 0-2 achterstand maakte Thijs Masselink en Jorn Weerink in de slotfase de doelpunten voor STEVO 3.

Het had nooit zover hoeven komen. STEVO voetbalde twee keer drie kwartier op de aanval en keeper Mike Freriksen had, vooral in de eerste helft, weinig te doen.

Toch wist STEVO zich met dat aanvallende spel geen raad. De lange bal werd zonder succes te vaak gehanteerd en veel kansen wist het zich ook niet te scheppen uit de goede bedoelingen. De grootste kans in de eerste helft was voor Tom Lohuis die de bal zomaar in het doel kon tikken na een goede voorzet van Joris Klein Haarhuis. De bal schoof echter ongelukkig onder zijn voet door.

DSVD voetbalde prima op de counter. De aanvallen die er waren, waren steeds ook gevaarlijk. Niet verwonderlijk dan ook dat DSVD op een 0-1 voorsprong kwam. Tevens de ruststand.

Het spelbeeld in de tweede helft was als dat van de eerste. STEVO 3 op de aanval en DSVD prima op de counter. Enkele schoten van onder andere Rik Silderhuis en Robert Hegeman bij STEVO troffen geen doel. Toen een speler van DSVD met rood moest vertrekken, twintig minuten voor tijd, zakte DSVD nog verder in.

En toch kwam het op 0-2. Een vrije trap op dertig meter van het doel van Mike Freriksen verdween pardoes in de rechterbovenhoek. Die 0-2 leek voldoende om over de eindstreep te trekken. Dat lukte niet.

Thijs Masselink kwam in het veld voor Mart Arkink en die wissel legde STEVO geen windeieren. Thijs was zelf verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer en had ook een groot aandeel in de 2-2. Een lange bal van Robert Hegeman in de zestien werd door Thijs Masselink precies voor de voeten gekopt van Jorn Weerink, die weinig moeite had om de bal, en daarmee de gelijkmaker, achter de keeper van DSVD te leggen.

STEVO ging nog wel op jacht na de winnende goal, maar die kwam er niet. Het 2-2 gelijke spel was uiteindelijk een terechte uitslag.