STEVO trekt met 2-1 aan langste eind in derby tegen SDC ’12.

14-09-2014 om 02:00 uur

STEVO heeft de derby tegen SDC rsquo;12 met 2-1 gewonnen. Niet geheel onverdiend, maar aan het eind werd het nog even spannend toen de Denekampers de aansluitingstreffer maakten. Bovendien liet de scheidsrechter acht minuten doorspelen en was het billen knijpen voor STEVO in het alles of niets offensief van SDC.

STEVO zat al na twaalf minuten in de wedstrijd op rozen door een goal van Erik Sonder en één van Niels Wigger.

Sonder schoot de bal vanuit een vrije trap net buiten zestien links langs de muur in het doel. Niels Wigger verrastte met een bal praktisch vanaf de middenlijn de keeper van SDC. "De mooiste goal ooit op de Peuverweide",  zei bestuurslid Coen Droste van STEVO. In euforie toestand willen we die uitspraak in het midden laten, maar mooi was de goal wel.

STEVO zat er direct fel op tegen SDC. Met de spitsen Niels Wigger en Roy Wigger weer in de gelederen kwam STEVO bovendien menigkeer gevaarlijk door. De rappe Tom van Bentheim was een plaag voor de verdediging van SDC, zonder dat hij tot echt grote kansen kwam. De Denekampers probeerden het vooral met combinatievoetbal , maar STEVO zat er als gezegd bovenop en daar had de ploeg van trainer Hans Bossink geen goed antwoord op.

In de 26e minuut noteren we de eerste grote kans voor SDC. In de zestien meter kreeg een speler de bal verkeerd op de voet anders had die zomaar achter keeper Roy Kreuwel kunnen liggen. Ook in de 39e minuut toen de bal voorlangs het doel van STEVO ging was er even gevaar.

In de tweede helft kwam Stijn Harmelink voor Roy Wiigger in het veld. STEVO zat met de 2-0 vooralsnog in een zetel en liet het spel voornamelijk over aan SDC. STEVO zelf gokte op een snelle uitbraak via Niels Wigger en Tom van Bentheim. Die uitvallen waren er ook menig keer, maar stranden veelal in de beslissende fase. Niels Wigger had in de 61e minuut pech dat zijn lobje net naast het doel van SDC ging. Hoewel de Denekampers de druk probeerden op te voeren op het STEVO doel, leverde dat vooralsnog geen kansen op.

De 2-1 in de 82e minuut kwam dan ook uit de lucht vallen. Een hoge bal werd weifelend beoordeeld door de verdeging van STEVO en daar maakte Jesse Holsbeek van SDC dankbaar gebruik van. In de resterende acht minuten moest STEVO alles geven om de voorwaartsen van SDC te stoppen. Zelf kwam het nog enkele keren gevaarlijk door.

Hulp van de scheidsrechter had STEVO ook niet. Eerst in de 98e minuut blies de leidsman voor het einde. De eerste driepunter is nu binnen voor STEVO. Met de derby tegen KOSC in het verschiet komende zondag is de druk van het moeten winnen in ieder geval wat van de ketel. In Ootmarsum wordt om 14:00 uur afgetrapt.

Op de foto Erik Sonder, die de bal langs de muur in het doel schiet.