Eerste puntje voor STEVO 2. 2-2 tegen Heino

21-09-2014 om 02:00 uur

STEVO 2 heeft zondagmorgen op de Peuverweide haar eerste puntje binnengehaald. Tegen Heino 2 werd het 2-2. Op basis van de inzet die STEVO 2 aan de dag legde niet geheel onverdiend dat ene punt.

Voetballend moest STEVO het 2 tot nog toe afleggen tegen haar tegenstanders in de hoofdklasse en dat was tegen Heino niet anders. Heino 2 begon goed aan het treffen. Al in de 3e minuut werd keeper Niels Kroeze verrast met een lob en de 0-1 achterstand daardoor. STEVO had daarna wel enkele mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. In het eerste half uur was er ook niet veel krachtsverschil te bespeuren tussen de beide elftallen.  Allengs liet Heino de bal beter rondlopen en moest STEVO het accent meer op verdedigen leggen. De 0-1 stond ook bij rust nog op de borden.

In de tweede helft kwam STEVO 2 al vroeg op gelijke hoogte. Een handsbal binnen de zestien van een Heino speler betekende penalty voor STEVO. Rob Steggink schoot het buitenkansje binnen de palen en de wedstrijd kon nog alle kanten op.  STEVO probeerde na het doelpunt nog even om veel druk op de tegenstander te zetten, maar meer en meer waren de kansen voor Heino.

De 1-2 voor Heino 2 kwam dan ook niet geheel onverwacht. Dat STEVO 2 zich nooit gewonnen geeft bleek deze zondagmorgen weer. Met heel veel werklust werd er toch nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. In de 84e minuut speelde Niek Korte de bal prima in op Bart Lohuis , die vervolgens goed wegdraaide van zijn tegenstander in de zestien meter, om daarna vanaf de achterlijn de bal op melkbussenhoogte voor het doel te leggen. Niek van Bentheim stond bij de tweede paal goed op te letten en tikte de bal steenhard binnen.

In de 2-2 kwam geen verandering meer en het puntje werd terecht met enige blijdschap gevierd. Op de foto Rob Steggink met gebalde vuist, nadat hij de penalty binnenschoot.

Bron: Stevo Voetbal